Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni ve Yazar Sevgi Keleş, sosyal medyanın kişisel gelişim üzerinde bıraktığı olumsuz etkilerden korunmak ve bilinçli bir kullanıcı olmak için önerilerde bulundu. İSTANBUL (İGFA) -Değişen yaşam koşulları, hayatımıza giren yeni teknolojiler ve insanların sosyalleşme ihtiyacı sosyal medya kanallarının daha fazla kullanılmasını sağladı. İletişim kurmaya yarayan bu uygulamaların faydası olduğu kadar zararı da var. 

Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni, Yazar Sevgi Keleş sosyal medya kullanımı konusunda bu üç konuya dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADA GEÇİRİLEN SÜRE ÖNEMLİ

Gün içerisinde her 5 dakikada bir sosyal medyada gezinme gereği hissediliyorsa veya sırf sosyal medyada paylaşımlar yapmak için bir gün planlanıyorsa bu, kişinin günlük yaşam rutini için tehlikeye işaret olduğunu ifade eden Sevgi Keleş, bu konuda farkındalığı arttırmak ve zamanı iyi değerlendirmek için günlük yaşamda yapılan her aktivitenin ve bunlara ayrılan sürenin bilinçli farkındalık ile belirlenmesini önerdi.

"PAYLAŞMA YARIŞINA GİRMEYİN"

Bir başkasının sizden daha iyi bir yaşam sürmesini sürekli seyretmek sizin iç dünyanızda yetersizlik hissetmenize neden olabilir diyerek kişileri gerçek olmayan bu yarışa girmemeleri konusunda uyaran Keleş, "Kişisel gelişim açısından bireyler tatmini kendi iç dünyasında bulmalı, başkasının ideallerine göre değil kendi ideal yaşamını tasarlamalı, potansiyelinin farkında olup vaktini onu açığa çıkarmak için kullanmalıdır. Kişiler sosyal medyaya emek, vakit ayırarak hizmet ediyorlarsa ve bunun kontrolü elden çıktıysa orada özdenetim gereklidir. Paylaşılan içeriklerin güvenliğe tehdit oluşturmayacak ve gerçek duyguları yansıtacak şekilde özenle seçilmesi gerekiyor" diye konuştu.