İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, baharın gelmesini ve doğanın uyanmasını temsil eden Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Yenişehir Mahallesi Alev Sokak Fahri Akbaş Parkı’nda bulunan Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde etkinlik gerçekleştirdi İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle baharın gelişini temsil eden Hıdırellez’de köylerde üç gün sürecek bir program hazırlandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan program bugün saat 11.00’de Mecidiye Mahallesi’nde başladı.  Programlar Yenişehir Mahallesi Alev Sokak Fahri Akbaş Parkı’nda bulunan Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinlikle devam etti. Balkan dernekleri ve İzmit Belediyesi ortaklığında hazırlanan etkinlikler kapsamında MAP Hoytag Halk Oyunları gösterisi, dilek ateşinin yakılması ve Türk Halk Müziği Korosu konseri düzenlendi. 

Etkinlikte kürsüye gelen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında şu ifadeleri kullandı; Hıdırellez coşkusunu halkımızla birlikte kutlayalım istedik. Hıdırellez coşkusunda dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, yan yana durmanın ne kadar önemli olduğunu beraberce yaşayalım istedik. O yüzden de derneklerimizle beraber güzel bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Özellikle pandemiden sonra da insanların Hıdırellez Bayramını layıkıyla kutlamak bize yakışır. 

Hem o kötü günleri arkada bırakmış oluruz hem de dayanışma bayrağını daha yukarı taşımış oluruz düşüncesiyle derneklerimizle birlikte bu programı organize ettik. Dernek başkan ve yöneticilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepimizin emeğiyle kurulan bu yerleşkenin aktif olması, yaşaması, yaşatılması için hep birlikte yine mücadele ediyoruz. 

“BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Hıdırellez bayramımız tabiatın yeniden doğuşunun simgesi. Hıdırellez Bayramı baharın habercisi. Hıdırellez Bayramımız gelecek güzel günlerin müjdecisi. Yaktığımız ateşler içimizi ısıtır, dilediğimiz dilekler kabul olur. Coşkumuz, sevincimiz ve mutluluğumuz zirveye çıkar Hıdırellez günü. Bugün de burada Balkan Dernekleri Yerleşkemizde hep birlikte Hıdırellez coşkusuna ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

“DİLEKLERİNİZ KABUL OLSUN”

Hıdırellez bolluktur, bereketir, barıştır, dayanışmadır, hoşgörüdür. Dolayısıyla Hıdırellez Bayramımız kutlu olsun. Hıdırellez, bütün hanelerimize, ülkemize, bütün dünyaya bolluk bereket getirsin.  Hıdırellez hastalara şifa olsun, dertlilere deva olsun. Kimin ne dileği varsa Hak katında kabul olsun. Ramazan ayından da çıktık. Bu vesileyle Ramazan ayında tuttuğunuz oruçlar, ettiğiniz dualar da kabul olsun İnşallah.” 

“HIDIRELLEZİ BİRLİKTE KUTLAYALIM”

Programda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Bundan birkaç ay önce başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in Balkan derneklerimizle birlikte yaptığı çalışma süreci sonunda İzmit Belediyesi Balkan Türkleri Yerleşkesinde bulunuyoruz. Bugün de baharın, bereketin, huzurun geldiğini simgeleyen Hıdırellez gününde Balkan dernekleriyle birlikte bu kentin insanlarıyla Hıdırellezi birlikte kutlayalım istedik. Dilek ağacımızı kurduk, dilekleri içine atacağımız küpümüzü hazırladık. Herkes dileği yerine gelsin istiyorum. Bu çalışmaya katkı koyan başta sayın belediye başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere tüm derneklerimize teşekkür ediyorum” dedi.  Protokol konuşmalarının ardından Hıdırellez ateşi yakıldı.