Anadolu’nun kültürel dokusunun oluşmasına katkı sağlayan tarihi mirasın, sanat yoluyla aktarıldığı Siret Uyanık’ın proje Koordinatörü olduğu,Galerim Sanat galerisinin yürüttüğü “Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul” projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleşiyor.İSTANBUL (İGFA) -  İstanbul'da 1-30 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan; resim, heykel ve seramik alanlarında çağdaş Türk Sanatçılarının eserleriyle oluşturulan seçki, sanat izleyicilerine sunulacak.

Anadolu Uygarlık tarihinin; çağdaş sanatın usta temsilcileriyle yorumlandığı, disiplinler arası buluşmayla oluşturulan “Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul” projesi 1-30 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.Proje kapsamında bir grup genç sanatçının Kültepe Tabletleri’ni konu alan “Bellek Kültepe” adlı sergisi de izlenebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında dünyaca ünlü Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer sanatseverlere “Anadolu ‘nun ruhu” adlı unutulmaz bir konser verecek.Şefika Kutluer ‘e European Baroque Ensemble eşlik edecek.Düzenlenecek olan “Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine” konulu bir panelde Sanatçı ve İmoga Müzesi’nin kurucusu Prof. Süleyman Saim Tekcan, Kültepe Kazı Başkanı Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu, Başkent Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Adnan Tepecik, Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü Başkanı Doç.Dr. Mutlu Başkaya ve Ankara Resim Heykel Müzesi Müdürü Erdem Akkurt konuşmacı olarak yer alacak.

Metin yazısını Sanat Tarihçi Prof.Dr. Kıymet Giray’ın hazırladığı, Kazı Başkanı Fikri Kulakoğlu’nun da danışmanlığını yaptığı sergide, resim,heykel ve seramik alanlarında 95 eser yer alıyor.