40.Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali Pamucak Arena’da yapılan güreşlerle sona erdi.İZMİR (İGFA)- Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen, seyirci sayısıyla geçtiğimiz yıllarda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan, yabancı basının da yoğun ilgiyle takip ettiği, Türkiye’nin tek uluslararası deve güreşi festivali olma özelliği taşıyan Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali bu yıl “40 Yılın Güreşi” sloganıyla Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı organizasyonuyla Efes Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi.

Festival alanına beraberindeki CHP Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve kurum amirleri ile birlikte büyük bir coşkuyla giren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, alkışlar eşliğinde festivale katılanları selamladı.

Başkan Ceritoğlu Sengel'in konuşması sonrasında 162 devenin katılımı ile gerçekleşen festival başladı.

Bu arada 40. Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali’nde Altın Artemis heyecanı da yaşandı. Güreş severlerin yakından tanıdığı pehlivan develer Altın Artemis için güreşti.
Altın Artemis ödülleri deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ayrıca Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali’nin 40. Yılı anısına Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Mahmut Kapıcıbaşı’na da Artemis Heykeli hediye etti.

Efes Selçuk Kültür ve Turizm Vakfının organizasyonu ile gerçekleşen 40. Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali katılımcıların davul zurna eşliğinde eğlencesiyle akşam saatlerine kadar devam etti.