Karabağlar Belediyesi, Atanur ve Erol Meriç Atölyesi'nde sanat çalışmalarını sürdüren ressamların eserlerinden oluşan Art Love "Buluşma" isimli karma suluboya sergisine ev sahipliği yapıyor..Karabağlar Belediyesi Sanat Galerisi'nde yapılan serginin açılış törenine, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyeleri Meclis Üyesi Cenap Börühan, CHP'nin İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı. Başkan Muhittin Selvitopu törende yaptığı konuşmada, “Sanattan uzak kalırsanız eksik kalmış olursunuz. O nedenle Mustafa Kemal sanata çok değer vermiştir. Özellikle Genç Cumhuriyeti kurarken sanatı ve kültürü ihmal etmemiştir. Eğer bir toplumda kültür ve sanat yoksa o toplum hurafelere teslim olur. O nedenle Karabağlar Belediyesi olarak kültür ve sanat merkezlerini Karabağlar'ın tüm semtlerine yaymaya gayret ediyoruz” dedi. 

Yakın zamanda hizmete girecek olan Yıldız Kenter Sanat Merkezi'nin, kültür ve sanat anlamında Karabağlar'a çok önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Amacımız 500 bin insanımızı kültür ve sanatla, sanatçılarla buluşturmak. Böyle bir hayalimiz var. Bu merkezlerle hayallerimiz gerçeğe dönüşecek. Ve Karabağlar'ın kent dönüşümünün yanında kültürel ve sosyal
dönüşümünü de hep birlikte sağlayacağız” diye konuştu.

Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Atanur Meriç de 2 yıldan beri pandemi nedeniyle verimli çalışamadıklarını belirterek, “Bir gayret içine girdik ve hep beraber bu sergiye hazırlandık. Sergimize de 'Buluşma', kavuşma adını verdik. Resim yapmak bizler için büyük bir terapi. Bu sergi ile sizleri o yolculuğa çıkarmak istedik. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sanata bakış açısını bir hoca olarak takdirle karşılıyorum” dedi. Konuşmaların ardından Ressam Filiz Özdemir yaptığı eseri Başkan Selvitopu'na armağan etti.