İzmir'de zihinsel engelli ve otizimli çocuklara eğitim veren Karşıyaka Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve özel eğitim iş uygulama merkezi öğrencileri bu yıl TUBİTAK 4006 bilim fuarına 12 projeyle katıldı.İZMİR (İGFA) - İzmir’in Karşıyaka ilçesinde ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na 12 projeyle katılan Karşıyaka Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerini projelerini okul bahçesinde sergiledi.

Suyum Nefesim, Tatlımı Kendim Yaptım, Atıklarım Çiçek Açıyor, Bahçeyi Şişeye Koydum, Bedeninle Çal, Yaprak Sergisi Açıyorum, Dünya Benden Büyük Değil, Suda Hayat, Hayal Benim Hikaye Benim, İşlem Kutusu, Gezelim Öğrenelim ve Güldük Öğrendik isimli projeleriyle ilgi odağı olan çocuklar çok büyük alkış aldı.

Etkinliğe Okul Müdürü Murat Doğanyıldız, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Ayar, Kenan Gamsız İlkokul Müdürü Damla Çiçek, Evin Leblebici Ortaokul Müdürü Medeni Çavaş, Ankara İlkokulu Müdürü Selim Göksel Ayık, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ender Önder Feroğlu  öğretmenler ve veliler katıldı. Öğrencilerin yaptığı çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı; ardından sunulan 12 proje hakkında davetlilere bilgilendirme yapıldı.

Okul Müdürü Murat Doğanyıldız, 12 projenin de TÜBİTAK’ın onayından geçtiğini dile getirerek, “Hayatta her çocuğa yer vardır, çünkü her çocuk özeldir. TÜBİTAK'ın desteklediği okulumuz öğrenci ve öğretmenlerimizin düzenlediği 4006 bilim fuarının açılışının mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bizleri en çok sevindiren olay 12  projenin içine öğrencilerimizi de katarak kendilerine güven duymalarını ve gelişimlerine katlı sağladık. Bu fuardaki amacımız özel gereksinimli öğrencilerimizin öğretmenleri ve arkadaşlarıyla ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle paylaşması bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.