KOCAELİ (İGFA)-  İzmit’e ve Kocaelispor’a olan tutkusu ile her zaman dikkatleri üzerine çeken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentin hem kültürel hem de sportif yönünü birleştirerek İzmit’e yeni bir soluk getirmek adına Kocaelispor’un kuruluş yıldönümü olan 24 Nisan’ı Dünya İzmitliler Günü olarak ilan etti ve bu yönde çalışmalarını tamamladı.

İzmit’in dünyaca tanınan bir kültür ve tarih kenti olması için gayretini sürdüren Belediye Başkanı Hürriyet bir yandan da şehrin değerlerini yeni nesile aktarmak için çalışıyor. Geçmişle gelecek arasında köprü olabilmek için gençlerin ilgisini çekecek çalışmalarla kültürel mirasları aktaracak ve İzmitlilik bilincini aşılayacak olan İzmit Kafası Dergisi de çıktı.

Başkan Hürriyet yarın kısa sürede uluslararası prestij kazandırılması hedeflenen 24 Nisan Dünya İzmitliler Günü ile İzmit Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nün hazırladığı İzmit Kafası Dergisi’nin tanıtımını yapacak. Saat 14.00’te başlayacak olan tanıtım, Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Gülümse Cafe’de gerçekleştirilecek.