Kasko, isteğe bağlı olarak araçlara yaptırılan bir sigorta türüdür. Temel olarak yangın, doğal afet, trafik kazası ve çalınma gibi durumlarda aracınızda meydana gelen zararları karşılayabilmek adına gerçekleştirilen poliçelerin tümüne verilen isimdir. Kasko poliçesi yaptırmak isteyen kişiler farklı olan ek teminatlar ile çeşitli riskleri de güvence altına alabilirler.

Aynı zamanda araç kasko çeşitleri motorlu olan her türlü aracın farklı durumlarda başına gelen talihsiz olaylara karşı araç sahibini de güvence altına alır. Genel olarak araç kasko fiyatları yapılan teminatlarla doğru orantılı şekilde belirlenir. Bu nedenle net bir fiyatlandırma yapmak mümkün değildir.

Güvenilir Firmalar İle Çalışılmalı

İnternet üzerinden birçok Kasko firması yapmış olduğu indirimler ve kampanyalar sayesinde araç sahiplerinin yüzünü güldürür. Genellikle kundaklama, yangın ve hırsızlık girişimleri gibi durumlarda genel kasko tüm hasarın giderilmesi için gerekli olan tüm maddeleri içerir.

Kasko teminatları standart bir kasko poliçesinde aracın yanması, kaza ve çalınma gibi durumlarda devreye girer. Bu üç farklı teminat türü kasko firmasına 5 gün içerisinde gerekli olan evraklar ile birlikte başvuru yapılması durumunda değerlendirmeye alınır. 5 günü geçmesi durumunda kasko firması süre aşımından dolayı herhangi bir ödeme yapmaz. Kasko hesaplama seçenekleri ile birlikte tüm bu durumlar göz önünde bulundurularak işlem yapılır

Kasko Hangi Durumlarda Para Ödemez?

Kasko firmaları ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda kasko fiyatları belirlenir. Buna bağlı olarak kasko firmalarının yine poliçeler içerisinde yer alan darbe, savaş, ihtilal, karşı düşman hareketleri, istila, ayaklanma ve isyan gibi durumlarda araca gelebilecek her türlü hasarlar kasko firmalarının yapmış olduğu poliçelerin kapsamı dışında yer alır.

Aynı zamanda bu durumlar haricinde kolluk kuvvetlerinin müdahaleleri sırasında oluşabilecek hasarlar yapılmış olan teminatların kapsamı dışında kalır. Bu nedenle poliçeler yapılırken tüm bu durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Daha sonra yaşanacak sorunlara karşı bu durum oldukça önem teşkil eder.

Kasko Sigortası Karşı Tarafın Hasarını Öder Mi?

Kasko firmaları sadece kişinin kendi aracının hasarını karşılar fakat trafik sigortası limitlerinden karşı tarafta oluşabilecek herhangi bir sorun için ödeme yapması gerekir. Belirlenen limit aşımı söz konusu olursa, ihtiyari mali mesuliyet tazminatı çerçevesinde karşı tarafa ek ödeme yapılabilir.

İnternet üzerinde birçok kasko firması kasko teklifi al seçeneği adı altında çeşitli kampanyalar ve indirimler düzenler. Bu indirimler göz önünde bulundurularak teklifler değerlendirilebilir. Aynı zamanda firmaların kasko hesapla ve kasko fiyat al seçenekleri sayesinde kişiye uygun olacak kasko meblağlarından yararlanabilmesi mümkündür.

İhtiyacınız olan araç kasko teklifi Sigortambir'den, https://www.sigortambir.com/arac-kasko-sigortasi linkinden kolaylıkla alınabilir. Alanında deneyimli ve profesyonel unvan çalışma arkadaşları kişiye uygun olacak kasko fiyatlandırmalarını size sunarak tüm araç kasko ve trafik sigortası poliçelerinizin yenilenmesine olanak sağlar.