Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği tarafından Koromaz Vadisi'nde bahar temizliği adı altında bir etkinlik gerçekleştirildi. Gönüllülerin katıldığı etkinlikte çevreye çeşitli nedenlerle dağılan veya atılan çöpler toplandı. Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Kigder Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, "Önemli bir etkinliğe imza atarak çevreye dikkat çektik. Çevreye atılan veya çeşitli nedenlerle dağılan çöpleri topladık. İnsanlarımızı çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Çöplerimizi mutlaka çöp kutularına atalım ve çevre hassasiyetimizi artıralım" dedi. Mehmet UZEL/ KAYSERİ İGFA- Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği tarafından  'Yaşanabilir Bir Dünya İçin BAHAR TEMİZLİĞİ' adı altında bir kampanya başlatıldı. Etkinlik kapsamında Unesco tarafından tescillenen Koromaz Vadisinde çevre temizliği yapıldı.

Bahar Temizliğine katılmak isteyenler için Seyyid Burhanettin Duraklarından 2 otobüs kaldırıldı. Yüzlerce çevre gönüllüsü ve Kigder üyeleri Koromaz Vadisinde buluştu. Etkinliğe Argos Bisiklet Derneği ve Tema Vakfı da destek oldu.

'Koramaz Vadisinde Doğamız İçin Birlik Oluyoruz'  sloganı ile düzenlenen etkinlik saat 12.00'de başladı. Koromaz Vadisine giren çevre gönüllüleri, ellerindeki çöp torbalarına çevreye dağılmış olan çöpleri doldurdu ve gün boyu vadide temizlik yaptı. Argos Bisiklet Derneği üyeleri de Bahar Temizliği etkinliğine katıldı. Etkinliğe katılan Erkan Gülabi, "Kayseri'deki sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. Bu anlamda da Kigder'in etkinliğine katıldık. Birlikte temiz çevreye dikkat çektik.Kigder'in bundan sonraki etkinliklerine de destek vereceğiz." dedi.

Gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Kigder Başkanı Dr.Sema Karaoğlu, "Havaların ısınmasıyla birlikte sosyal hareketlilik başladı. İnsanlar temiz hava alabilmek ve keyifli vakit geçirebilmek için doğa ile iç içe zaman geçirmeye çalışıyor. Pikniği yapan, gezintisini yapan kişilerden bazıları çevreye duyarsız bir şekilde çöplerini atıyor. Piknik yapanlar çöplerini topluyor ama poşetlerini çöp kutusuna atmak yerine bulunduğu yerde bırakıyor. Bunun sonucunda ise yiyecek arayan kediler, köpekler veya diğer yaban hayatında yer alan hayvanlar yiyeceğe ulaşmak için çöpleri parçalıyor. Bunun sonucu olarak da çöpler çevreye dağıtılıyor. Yine rüzgar, yağış gibi doğa olayları sırasında da çöp taşınımı gerçekleşebiliyor.  Bizler hem çevreyi temizlemek hem de bunlara dikkat çekmek amacıyla buradayız. İnsanlarımıza önce çevreyi kirletmemeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Lütfen çöplerimizi çevreye atmayalım.  Öncelik çevreyi kirletmemek olmalı. O yüzden çöplerimizi elimizde veya arabamızda taşıyarak en yakın çöp kutusuna atalım. " dedi.

Dr. Sema Karaoğlu, "Çevre hassasiyeti gösterip etkinliğimize katılan herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim. Değerli zamanlarını insanların daha temiz bir çevrede yaşamaları için kullananlara tek tek teşekkür ederim. Kıymetli zamanlarını bizim için ayırmış olmaları anlamlı ve önemli.  Lütfen herkes nasıl bulmak istiyorsa çevreyi ona göre hareket etsin. Kendisine saygısı olan herkesi çevreyi kirletmemeye davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Gün boyu toplanan çöpler de Melikgazi Belediyesi ekiplerine teslim edilerek etkinlik tamamlandı.