Keten, keten bitkisinin liflerinden yapılan bir kumaştır. İyi bir yalıtım sağladığı, kolay temizlendiği ve zarif bir görünüme sahip olduğu için ağırlıklı olarak orta ve üst sınıflarda kullanılmıştır. Keten elbise kumaşlar, alçakgönüllülükleri, dayanıklılıkları ve tarzları nedeniyle Viktorya Dönemi'nde günlük kullanımda popülerdi.

Keten elbise, pamuklu, keten ve suni ipekten yapılmış bir giysi türüdür. Nefes alabilen ve hafif olduğu için en çok yazlık elbise olarak görülür. Keten elbiseler, keten ve pamuk liflerinden yapılmış bir kumaştan yapılır. Kumaş, pürüzsüz hale getiren belirli bir şekilde dokunmuştur.

Keten Elbise Fiyatları

Kumaşın yapımı pahalıdır çünkü ayrıntılara çok dikkat edilmesi gereken doğal bir malzemedir. Bez pürüzsüz, lekesiz ve beyaz olmalıdır. Rayon, daha uygun fiyatlı olduğu için bazı Keten elbiselerde pamuk yerine kullanılan yapay bir malzemedir. Ancak suni ipek boyanamaz, yani keten ve pamukla aynı şekilde özelleştirilemez. Keten elbiseler kaliteli giyim olarak kabul edildiğinden pahalıdır. Genellikle takım elbise, gelinlik ve gece elbiseleri giyilirler. Keten elbise ürünlerine göz atmak istiyorsanız https://www.beyyoglu.com/kadin-keten-elbise/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.