Kocaeli'de İzmit Belediyesi, tarafından hayata geçirilen ücretsiz nikah salonu uygulaması, tam gaz devam ederken, 2021 yılında kıyılan 2 bin 818 adet nikahla İzmit Belediyesi rekor nikaha ulaştı.KOCAELİ (İGFA) - Göreve geldikten sonra bütün nikah salonlarını 1 TL gibi sembolik rakamla evlenecek çiftlere açan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in bu desteğinden 2021 yılında ise 2 bin 818 çift yararlandı.

İzmit Belediyesinin ücretsiz nikah salonu uygulamasıyla beraber hayatlarını birleştirmek isteyen vatandaşlar İzmit Belediyesine başvurmaya devam ederken, il genelinde merkez ilçe olan İzmit 2 bin 818 nikah ile en çok nikahın kıyıldığı ilçe oldu. 2021 yılında gerçekleştirilen 2818 nikah sayısı son yılların rekor sayısı oldu.

Evlendirme memurları tarafından kıyılan nikahlar, Şehit Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi, Ayazma Kültür Merkezi, Necati Gençoğlu Kültür Merkezi, Alikahya Kültür Merkezi, Erol Olçok Kültür Merkezi ve Yunus Emre Kültür Merkezi ile özel düğün salonlarında gerçekleştiriliyor.