Mardin Büyükşehir Belediyesi kadınların kentte özgü el emeği ile ürettiği ürünleri internet üzerinden dünyaya 11 dilde tanıtmak için e-ticaret uygulamasına geçiyor.Şehmus EDİS/ MARDİN İGFA- Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin kadim kültüründen beslenerek ortaya çıkan el emeği ürünleri dünyaya tanıtmak için atağa geçti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kurslar ile kadın kooperatiflerin el emeği göz nuru ile ürettiği reçel çeşitleri, nar ekşisi, pekmez, turşu, muhammara, dağ kekiği, zahter, kurutulmuş sebze, bileklik, çanta, ev süsleri, tekstil ürünleri, oyuncak bebek, halı ve kilim gibi ürünleri dünyaya tanıtmak için e-ticaret uygulamasına geçiyor. 

Kurs ve kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin internet üzerinden satışa sunumu için yerel kooperatifler mağazasında her ürüne bir karekod tanıtımı yapılacak. Böylelikle Mardin’e gelerek ürünlerden alan insanlar dünyanın neresinden olursa olsun karekod uygulaması üzerinden aynı üründen alabilecekler. 11 dil özelliğiyle müşteriler, İngilizce, Arapça, İspanyolca gibi birçok dilde kullanabileceği e-ticaret sitesi ile uluslararası pazara ulaşmak çok daha mümkün olacak.  Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi, internet üzerinden yapılacak e-ticaret için kadınlara yönelik eğitim seminerleri düzenleme başladı.

MARMEK’te düzenlenen ilk eğitim seminerine Genel Sekreter Murat Süzen katılarak, günümüz dünyasında e-ticaretin kazandığı öneme değindi.  Dokuz Eylül Üniversitesi E-ticaret Yüksek Lisans programından Sultan Cica ise, E-ticaret nedir? E-ticaret nasıl yapılır? İnternet satış taktikleri nelerdir? konularına değindi.