Uzun zamandır çalışmaları yürütülen ve kadınları üretime teşvik ederek meslek kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında dikilen gelinlerin sergisinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.

ABB Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkı ve BMMYK Türkiye Temsilci Yardımcısı Daniela Cicchella tarafından açılışı yapılan sergiye Kadın Çalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz, proje yetkilileri, ANKAmall yönetimi, eğitmenler, kursiyerler ve ziyaretçiler katıldı.

Açılışta konuşma yapan BM Türkiye Temsilci Yardımcısı Daniela Cicchella, öncelikli olarak hedeflerinin hem mülteci, hem de ev sahibi topluluk üyelerini korunma ihtiyaçlarının ele alınmasında destek olarak, becerilerini, özgüvenlerini, geçim kaynaklarını ve sosyal uyumlarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Cichella, öğretim ve mesleki eğitim yoluyla gerçekleştirilen 'mültecilerin güçlendirilmesi' ve 'Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi' uygulamaları projesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Cichella, bu girişimler sayesinde Ankara’da yüzlerce genç kız ve kadın eğitim ve korunmayla ilgili diğer ihtiyaçlar da dahil olmak üzere desteklendiğini kaydetti.

Mülteci kadınların istihdamının desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen projede dikilen 30’a yakın gelinlik, ANKAmall’da ziyaretçilerini bekliyor.