T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izin ve katkılarıyla, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yürütülen Priene Antik Kenti'ndeki (Aydın ili, Söke ilçesi) 2021 yılı çalışmaları başarıyla tamamlandı.BURSA (İGFA) - BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Priene Kazı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Hakan Mert, kentte bu yıl sürdürülen çalışmalar kapsamında, Anteli Yapı ve Nekropol Kilisesi’nde kazılar, Agora’da ise anastylosis şeklinde restorasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Prof. Dr. İ. Hakan Mert, özellikle NekropolKilisesi’nde ele geçen bulgu ve buluntuların bu yapının kentteki ilk Hristiyan topluluk tarafından yaklaşık 1600 yıl önce yapılmış olması ihtimalini gösterdiğini belirterek, "Çalışmaları bu yıl için tamamladık. Elde ettiğimiz verileri düzenleyecek ve önümüzdeki yıl kaldığımız yerden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Mert, Priene’de yürütülen kazı ve araştırmalarınBUÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklendiği bilgisini de paylaştı.