Sağlıklı Meyve Nasıl Seçilir? Meyve seçerken, her meyvedeki şeker miktarının farkında olmak önemlidir. Meyveyi işlenmiş çeşitlerden ziyade doğal haliyle almalısınız. Meyve seçimi için birkaç yönergenin yanı sıra, belirli bir meyvenin ne kadar lif içerdiğini bilmek de önemlidir. Bir elmadaki lif, özellikle yüksek kolesterol düzeyine sahip kişiler için faydalıdır. Bir elma çok fazla çözünür lif içerir, bu nedenle yüksek kolesterol veya şeker hastalığı olan kişiler için iyi bir seçimdir. Sur Manav yani Antalya Manav ile her türlü sağlıklı meyveye uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz. Doğallığın yanı sıra bütün meyveler taptaze dalından getirilmektedir.

%100 meyve suyu tatlı bir içecek için mükemmel bir seçim olsa da içerik listesine bakmak önemlidir. Bütün meyvelerden elde edilen meyve suyu sizin için daha iyidir çünkü daha fazla lif içerir. Ayrıca meyve suyu, seyreltilmiş muadilinden daha iyi bir besin kaynağıdır. 1 bardak tam meyveden 2 bardak meyve suyu yapabilirsiniz. Ancak sadece su veya şeker içeren meyveli içeceklerden kaçınmalısınız. Suda yüksektirler ve bir meyvenin sunduğu lif ve diğer vitamin ve minerallerden yoksundurlar. Bu meyveleri Sur Manav adresinden satın almak sizi doğal meyve suyu için gerekli meyvelerle buluşturacak. Meyve, lif ve vitaminlerin yanı sıra vücuda faydalı mineraller ve fitokimyasallar da içerir. Meyvelerde bulunan C ve E vitamini gibi fitokimyasallar kardiyovasküler durum riskini azaltabilir. Meyvede bulunan magnezyum ve potasyum, düşük kan basıncıyla ilişkilendirilmiştir. Ek olarak, farklı renkli meyveler, bağışıklık sistemini güçlendirebilecek karotenler içerir. Bu makale, her gün yenebilecek en iyi meyvelerden bazılarına genel bir bakış sunmaktadır.

sur manav antalya manav  

 

Sağlıklı Sebzeler Nasıl Seçilir?

Sağlıklı sebzeleri nasıl seçeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. İşte akılda tutulması gereken birkaç ipucu. Taze meyve ve sebzeler vitamin, mineral ve lifle doludur ancak zararlı patojenlerle de kontamine olabilirler. Bu; Salmonella, E. coli 0157:H7, Hepatit A ve diğerlerini içerebilir. Ürünler tarladan sofraya kadar kirlenebilir ve kusurlu ürünler yerseniz hastalanabilirsiniz. Gıda kaynaklı hastalıklar genellikle kontamine ürünü yedikten 12 ila 72 saat sonra semptomlar gösterir. Antalya Manav bu tehlikeleri önceden fark ederek tamamen doğal, taze ve sağlıklı ürünler getirmektedir. Hiçbir katkı maddesi olmayan bu meyveler sulak arazilerden hasat edilmiştir. Özenle seçilerek toplanan meyveler bu Antalya'da Sur Manav'da satışa sunulmaktadır.

Taze ürünleri seçerken yeşil, canlı ve sert meyve ve sebzeleri arayın. Çürük veya hasarlı ürünlerden kaçının. Kabuğu ve yaprakları sıkı olmalı, ancak çok yumuşak olmamalıdır. Sert olup olmadığını belirlemek için meyve veya sebzeyi hafifçe sıkın. Hafifçe sıkıldığında biraz vermeli, taze ve hoş kokulu olmalıdır. Gökkuşağının her rengini arayın! Ürünlerin farklı renkleri, farklı bitki besinlerini işaret eder. Bu nedenle, bir gökkuşağı bitki gıdası yemek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri ve besinleri almanızı sağlayacaktır.

 

Yemeklerde Meyve ve Sebzeler

Yemeklerinize meyve ve sebze eklemek, yemeklerinizi daha ilginç hale getirmenin mükemmel bir yoludur. Sebzeleri en sevdiğiniz yemeklere eklemeyi deneyin. Bunları pizzanızın üzerine süslemek için de kullanabilirsiniz. Veya omletlere biraz yeşillik ekleyin! Ve farklı tarifler deneyin! Bir yemek kitabı alın! Bunlar sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlığınız için de harika.

Doğal meyve ve sebze satın almanın en iyi yolunu arıyorsanız, Sur Manav'a uğramayı düşünün. Daha fazla mevsimlik ürüne sahip olmanın yanı sıra, bir manavın daha fazla organik ürün stoklaması da olasıdır. Personeli son derece dikkatli olduğundan, sahte bir ürün tarafından dolandırılma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.