“2022 Afet Tatbikat yılı” ilan edilmesiyle birlikte AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde Sivas Belediyesi’nde tematik tatbikat gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in de katıldığı tatbikatta bina 100 saniye de tamamen boşaltıldı.Sivas’ta depreme karşı bilinç oluşturma, doğru hareket etme, olası bir deprem anında tehlikelere karşı deneyim oluşturma ve ekip olarak hareket etme bilincini yükseltme amacıyla Sivas Belediyesi’nde tematik tatbikat gerçekleştirildi. Sivas AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikat öncesi Belediye Meclis Salonu’nda personeline AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci tarafından eğitim verildi.

Senaryo gereği beklenmedik bir anda 20 saniye boyunca acil durum butonuna basıldı. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci de olası depreme makam odasındayken yakalandı. 30-40 saniyelik deprem anı ve sonrasındaki tahliyenin ele alındığı tatbikatta, Başkan Bilgin odasında çök-kapan-tutun tekniğiyle masanın altında kendisini korumaya aldı. Sarsıntının son bulmasıyla bina anında tahliye edildi. Tüm birimlerin katıldığı tatbikatta, belediye hizmet binası 100 saniye içerisinde boşaltılmış oldu.

Tatbikat sonrası bir değerlendirme yapan AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, “Tatbikatların önemi gerçek zamanlarda ortaya çıkıyor. Bugün bu tatbikatlar, yarın deprem anında nasıl davranmamız gerektiğini, hayatımızı nasıl kurtarabileceğimizi bize öğretiyor. Bu anlamda bugün yaklaşık 1 dakika 40 saniye de binamızı tamamen tahliye etmiş olduk. Tabi zamanla bu daha da kısalacaktır. Gayet verimli bir tatbikat gerçekleştirdik. Belediye personelimiz bu anlamda oldukça bilinçli. Ben kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; “2022 yılının AFAD tarafından tatbikat yılı ilan edilmesiyle birlikte başta kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere toplumun afetlere karşı hazırlıklı ve bilinçli hale getirilmesi amacıyla birçok çalışmaya imza atılıyor. AFAD il Müdürlüğümüzün koordinesinde Belediyemizde deprem anında yaşanacakları görebilmek için gerçekleştirdiğimiz tatbikatta birçok hususa dikkat çekmiş olduk. Personelimizin ne kadar depreme hazırlıklı olduğunu gördük. Tabi 2020- 2021 yıllarında da deprem ve afetlerle ilgili gerekli bilgilendirme çalışmalarını düzenledik. Bu yıl da düzenlemeye devam ediyoruz. AFAD İl Müdürlüğümüzün de destekleri oluyor, kendilerine de teşekkür ediyoruz. Rabbim olası bir afetten bizleri korusun, ancak bizler de her daim hazırlıklı olmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.