Sabah kahvaltıları için eşsiz bir seçenek olacak olan Üsküp böreği içerisinde kabak ve sütün vermiş olduğu yumuşak lezzeti ile damaklarınızda iz bırakacak. Misafirleriniz için sürekli aynı hamur işlerini yapmaktan sıkıldıysanız oldukça farklı bir lezzet olan Üsküp böreği tarifini sizler de hemen detaylı anlatımı ile sizler ile paylaştığımız tarifimizden deneyebilirsiniz.

Lezzetli börekler yapmak için saatlerce yufka açmak için uğraşmanıza gerek kalmadı. Oldukça pratik bir tarif olan Üsküp böreği tarifi ile sizler de çay saatleriniz için lezzetli bir hamur işi yapabilirsiniz.

Üsküp böreği tarifi için gerekli olan malzemeler

-3 adet yumurta 
-1 su bardağı sıvı yağ

-2 su bardağı un

-1 adet orta boy kabak

-1 su bardağı beyaz peynir

-1,5 çay kaşığı karbonat

-1 demek maydanoz

Böreğin üzeri için:

-1 adet yumurta sarısı

-susam

Üsküp böreği tarifi evde nasıl hazırlanır?
Üsküp böreği tarifi için öncelikli olarak derin bir kabın içerisinde yumurtayı, sıvı yağı ve sütü iyice çırpın. Ardından üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek ve bir yandan da karıştırarak çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz hamurun içerisine rendelediğiniz kabağı da ekleyin. Aynı şekilde rendelediğiniz beyaz peyniri, maydanozu ve karbonatı da hamurun içerisine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey kabağın suyunu kesinlikle almamanız. Bu sayede undan sonra kattığınız malzemeler ile son olarak daha yumuşak bir hamur harcı elde edeceksiniz. Eğer rendelediğiniz kabağın suyu çok az ise süt ile de hamuru biraz daha cıvık hale getirebilirsiniz. Ardından fırın için hazırladığınız tepsinin altını yağlayarak hazırladığınız harcı üzerine dökün. Daha sonra 1 adet yumurtanın sarısını üzerine sürün ve bolca susam serperek önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yarım saat pişirin. Sıcak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.