Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projelerinden olan Selçuklu Külliyesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber) - Aksaray'da geçtiğimiz aylarda AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımı ile temeli atılan Selçuklu Külliyesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Selçuklu Külliyesi, vatandaşların sosyal donatı anlamında ihtiyaç duyduğu birçok gereksinimin karşılanacak biçimde dizayn ediliyor.  Vatandaşların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilecekleri Külliye'de kitap severler içinde zengin içeriği ile kıraathane yer alacağı, çarşı merkezinde yorulan, evinde sıkılan yaşlıların dinlenebileceği emekli dinlenme evi de proje kapsamında hizmet vermesi bekleniyor.

Öte yandan Aksaray'ın en işlek caddesinde hayata geçen Selçuklu Külliyesi projesi kapsamında otopark yapımını da eş zamanlı olarak devam ediyor. Toplamda 2 bin 975 metrekare olan 92 araç kapasiteli otoparkın, trafik yoğunluğunun önüne geçmesi ve buraya araçlarını rahatlıkla park edebilmesi bekleniyor.