Yeşil Doğa Derneği, Aksaray'ın il oluşunun 32. yılını 32 bin adet fidan dikimi yaparak kutladı. Yeşillendirme çalışmaları ile kutlanan yıl dönümü programını Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları da (STK) destekledi.Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)- Zafer Mahallesi Orman İşletme Üstü ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül , İl Mili Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman, Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay ile sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programa katılan Halk Ozanı Hıdır Dündar ve Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencileri, müzik dinletisi düzenlendi. Yapılan dinletinin ardından öğrenciler tarafından yapılan " Fidan ve Şehir" konulu resimler sergilendi. 

Şehircilik Haftasını ve Aksaray'ın il olmasının 32. yılını kutlamak için fidan diktiklerini dile getiren Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, "Çevremizi temiz tutmaya ve ağaçlandırma çalışmaları yapmaya özen göstermeliyiz. Bu kapsamda elimizden geldiğince yaşadığımız illerde, çevremizde ağaç dikmeye özen gösteriyoruz"dedi. 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Yeşil Doğa Derneği'nin Aksaray’ın vilayet oluşunun 32. yıl dönümünü  kutlamak için düzenlediği  fidan dikme etkinliğine katıldık. Düzenlenen etkinlikle beraber Sağlık Ormanı'nın açılış kurdelesini de kestik. Ağaçlandırma çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 

Kutlama etkinliklerinin sonunda "8 Kasım Dünya Şehircilik Günü" için Müteahhitler Birliği tarafından pasta kesildi.