Aydın'da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebeti ile ilgili düzenlenen etkinlikler kapsamında Didim Hayvan Barınağı içerisinde ameliyathane açılış gerçekleştirildi. Kemal ETLEÇ (Didim Postası) - Didim Hayvan Barınağı içerisindeki ameliyathanenin açılışına Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Kadın kolları başkanı Arzu Barutçu, Gençlik kolları başkanı Süleyman Çulha, Özel Didim Anaokulu İşletmecisi Eda Demir, Didim Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş çeşitli STK yönetcileri ve çok sayıda hayvan sever katıldı.

Didim Hayvan Barınağına gelen Didim Belediye Başkanı Atabay öncelikle barınağı gezerek yetkilerden bilgi aldı. Akabinde Aydın'da ilk olan hayvan ameliyathanesinin açılış kurdelesini başkan yardımcıları ve hayvanseverler ile birlikte kestiler.

Barınak içerisinde kurulan ameliyathanede ortapedi ameliyatları dışındaki bir çok ameliyatın yapılabileceği ifade edildi. Ameliyathanenin 59 bin lira bütçe ile bağışçılardan destek alınmadan Didim Belediyesi tarafından yapıldığı ifade edildi. Açılış sonrasında Didim Belediye Başkanı Atabay yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hayvan Barınağı'nın Aydın ili içerisinde parmakla gösterilebilecek barınaklardan biri olduğunu kaydederek, "Bu iş sadece belediyelerin veya kurumların başarabileceği bir iş değil. İlçemize gelen misafirlerimiz çocuklarına veya kendilerine bir can alıyor, bakıyor ancak sonrasında giderken bırakıyorlar maalesef. En büyük sorumsuzluk bu ve bir canlıya yapılabilecek en büyük kötülük bu. Bu 3-5 ay içerisinde alışıyor ama siz onu terk edip gidiyorsunuz. Ya aldıkmı sonuna kadar bakacağız yada hiç almayacağız. Bu canlılarımız bir anlık zevk için sahiplenip bırakabileceğimiz varlıklar değildir. Bir insana naıl davranıyorsak onlara da öyle davranmalıyız. Bu dünyada bir onlar var bir de biz varız. Onlar olmazsa biz yanlız kalırız" diye konuştu.