Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nden daha önce ‘Avrupa Diploması’ ve ‘Avrupa Şeref Bayrağı’nı alan Edremit Belediyesi, bu yıl da ödül programının bir üst aşaması olan ‘Avrupa Şeref Plaketi’ne değer görüldü.BALIKESİR (İGFA) - Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından, kıtanın en önemli kent ödüllerinden biri sayılan ‘Avrupa Şeref Plaketi’ ile onurlandırıldı.

2021 yılında Türkiye’den bu ödüle layık görülen tek bir yerel yönetim olan Edremit Belediyesi’ne Avrupa Şeref Plaketi, Avrupa Parlamenter Meclisi Temsilcisi ve CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre tarafından takdim edildi. Emre, Avrupa Konseyi’nin işleyişi ve ödüllerle ilgili bilgi verdi, Başkan Selman Hasan Arslan’a plaketi takdim ederek belediye yetkililerine de  teşekkür etti.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Avrupa Konseyi tarafından böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Arslan, "Bu prestij sadece yurt içinde değil Avrupa’da da bilinen bir kent olmamızı sağlayacak” dedi.