Geçtiğimiz Haziran ayında ihaleyle deprem güçlendirmesine alınan Kültür İlkokulu ve Kültür ortaokul binalarındaki çalışmalar tamamlandı. 55 derslikli olan okul, dış yalıtım ve iç dekorasyon işi kış ayına girmeden tamamlandı.Ercan ARSLAN (BATMAN HABER)- Okul çalışmalarını yakından takip eden Batman Valisi Hulusi Şahin’in talebiyle Kültür İlkokulu, proje teslim tarihinden önce tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Okulunun tamamlamasıyla velilerimiz rahat bir nefes aldı” dedi. 35 dönüm arazi üzerine kurulmuş, 55 Derslikli okul, Fatih projesi kapsamında bilişim cihazlarıyla donatıldı.

Tüm sınıflara akıllı tahtaların takıldığı Kültür İlkokulu'nda botanik bahçe, minik hayvanat bahçesi, oyun parkı, anasınıfları müzik atölyesi, resim atölyesi, drama odası, yabancı dil
atölyesi, akıl zeka atölyeleri, konferans salonu, yemekhane, Kantin, destek eğitim odaları ve kapalı spor salonu bulunuyor. Kültür Mahallesi'ne böyle bir eğitim kompleksinin kazandırılmasından memnun olan veliler, Kültür Mahallesi'nin, eski Özel İdare Lisesi'nde yerinde yapılacak okulla rahat nefes alacağını ve eğitimde iyi bir kaliteyi yakalayacağını belirttiler.