İZMİR (İGFA)-  Bergam'da yer alan Selinos Antik Kanal restorasyon ve Islah Projesi için toplanan Bergama UNESCO Danışma Kurulu, çalışma yapılacak yerleri yerinde inceledi. 

Yapılan toplantıda değerlendirmeye alınan çalışmalar üzerine konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, en büyük hayalinden biri olan bu proje ile Bergama'nın ve içindeki eşsiz tarihi değerlerin gün yüzüne çıkacağını ve turizme katkı sağlayarak esnafında yüzünün güleceğini belirtti. 

Bergama yapılacak olan Selinos Projesini bir kurtuluş reçetesi olarak gören kurul toplantısına, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, UNESCO Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, Bergama Kazı Başkanı Doç. Dr. Güler
Ateş, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi Üyesi Prof. Dr. Zeynep Enil, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Deniz Durdu, Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustra, Bergama Belediyesi UNESCO Komisyonu Başkanı Nezih Özuyar, UNESCO Komisyon Üyesi Mahmut Sağlık, Belediye Meclis Üyesi Cihan Öztürk, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıl, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nizamettin Büken, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Gökhan Gönlügür, Bergama’yı Sevenler Turizm Dernek Başkanı Muzaffer Özarun, Bergama Galenos Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sait Tez, DSİ 2 Bölge Müdürlüğü, Karayolları 2 Bölge Müdürlüğü, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Turizm işletmecileri, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri katılım sağladı. Bergama için önemli kararlar almak için toplanılan kurul Haluk Elbe Salonu'nda toplandı.