Şükrü UNCUOĞLU (KİLİS İGFA)- Kilis'te yayın yapan Vizyon Havadis, Kent, Hududeli, Kilisin Sesi ve Serhat Kilis Gazeteleri iki ayrı şirket kurarak artık iki gazete çıkaracaklar.

Hududeli Gazetesi ile Vizyon Havadis Gazetesi’nin bir araya gelmesi, yine Kent Gazetesi, Kilis'in Sesi Gazetesi ve Serhat Kilis Gazetesi’nin bir araya gelmesi ile birlikte Kilis'te basın anlamında yeni bir heyecan dalgası oluşmasına vesile oldu. Önceki gün akşam birlikteliklerini objektiflere verdikleri poz ile perçinleyen gazete sahipleri Necmettin Şekeroğlu, Osman Zahteroğlu ve Nezir Çağlar, “Bundan böyle güçlerimizi birleştirdik. Şimdi daha güçlüyüz.” dediler.

Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Malum, yıllardan beri basın camiasında ciddi anlamda gayret gösteren bir çalışmamız var. Hemşerilerimizin habere daha kolay ulaşabilmesi için ciddi gayretler ve fedakârlıklarda bulunduk, bulunuyoruz. Son zamanlarda artan kâğıt fiyatları ve diğer masraflar ciddi anlamda sıkıntıların oluşmasına neden oldu. Gelir gideri karşılayamaz hale geldi. Bu anlamda yapılan görüşmeler sonucunda Basın İlan Kurumu’ndan izin alınarak gazetelerimizin birleşmesine karar verildi. Bundan böyle Vizyon Havadis Gazetesi yayın hayatına devam ederken diğer gazete sahipleri kurulan şirkete ortak olarak faaliyetlerine devam edeceklerdir. Yaptığımız bu çalışmanın hakkımıza hayırlı olmasını dilerken, Kilis için çalışmaya gayret göstermeye devam edeceğiz." denildi.

Hidayet Çağlar, Ferhat Şekeroğlu ve Osman Zahteroğlu, Kilis Basın Yayın Matbaacılık Ltd. Şti. bünyesinde bulunan Vizyon Havadis Gazetesi’nin ortakları olarak görev alıyor. Necmettin Şekeroğlu Başyazar, Nezir Çağlar Yazı İşleri Müdürü, Muhammed Güvenlier Sayfa Sekreteri, Şükrü Uncuoğlu ve Mehmet Ali Zahteroğulları Muhabir, Hamza Özkaya ise Gönüllü Yazar kadrosu görevlerinde bulunmaktadır.