Bursa, 'Gelenekten Geleceğe' temasıyla ilk gastronomi festivaline ev sahipliğine hazırlanıyor.BURSA (İGFA) - Uludağ ve ovada yetişen ürünlerdeki çeşitliliğin mutfağına yansıdığı Bursa, ‘Gelenekten Geleceğe’ temasıyla şehrin ilk gastronomi festivali Bursa GastroFest’e ev sahipliği yapacak. Bursa Skal Kulübü öncülüğünde 5 Haziran’da Botanik Park’ta düzenlenecek festival; yeme-içme severleri ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturacak.

Binlerce yıldır dünyaca ünlü ipek dokumaları, çinisi, tekstil ürünlerinin yanı sıra lezzetli yemekleri ile de gezginlerin, tarihçilerin, sanatçıların eserlerinde yer alan Bursa, yeme-içme tutkunlarını GastroFest’te bir araya getirecek. Bursa Skal Kulübü’nün öncülüğünde 5 Haziran’da Botanik Park’ta gerçekleştirilecek festival, Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkacak gurmeleri Bursa’nın eşsiz lezzetleri ile buluşturacak.

ÜNLÜ ŞEFLER HÜNERLERİNİ KONUŞTURACAK

Bursa’nın gastronomi turizminde hak ettiği payı alması için bir güne kapsamlı bir program sığdırdıklarını kaydeden Bursa Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Güleç, Botanik Park’ta 62 standın yer alacağı Bursa GastroFest ile kentimiz için bu alanda bir ilke imza atacaklarını söyledi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tam anlamıyla bir lezzet şöleni yaşatılacağını kaydeden Güleç, "Turizm acenteleri ve tüm Skal kulüpleri aracılığı ile Bursa dışından gastronomi turizmiyle ilgili ziyaretçileri kentimize getireceğiz. Ünlü şefler, yemek yazarları, akademisyenler, kanaat önderleri, ülkemizin önde gelen restoranları ve şefleri tarafından hazırlanan tadım sofralarını beğeniye sunacağız. Sadece yurt içi değil, yurt dışından da misafirler ağırlayacağız. Hem yeme-içme sektörü, hem de konaklama sektörü için kentimize önemli katkılar sağlanacak” diye konuştu.