Erasmus+ programı çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Code is Loading Projesi"nin çoğaltıcı etkinlik ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.Erasmus+ programı çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen ve Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen çoğaltıcı etkinlik ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

"BEBKA'nın vizyonu, gençliğin istihdamı ve gençlerimizin proje üretmesi" diyerek sözlerine başlayan BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, "Biz ara eleman değil, aranan eleman terminolojisini kullanıyoruz. Bursamızda ve bölgemizde yetişen tüm öğrencilerimiz, çok önemli işyerlerinde ve çok önemli kurumlarımızda iş buluyorlar. Nasıl daha güçlü bir mesleki eğitim, nasıl daha eğitimli bir gençlik yetiştirebiliriz ve buna nasıl katkı sağlayabiliriz diye çalışmalarımız devam edecek. Birlikte daha çok projeler geliştireceğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Hüseyin Şahin ise, "Günümüzde dijitalleşme artık her zaman ön planda. Biz de yeni dönemde bilişim alanındaki öğrenciler başta gelmek üzere diğer lise ve ortaokul öğrencilerimizin, özellikle sosyal medya kullanımlarının çok fazla arttığını gözlemledik. İhtiyaç analizi ve değerlendirmeler sonucunda bu sürenin ciddi saatlere vardığını düşündük. Gençlerimize daha farklı alanlarda örneğin yazılım, kodlama, dijitalleşme, tasarım ve grafik alanlarına meraklı gençlerimiz için bu alanlarda bir sosyal medya hazırlayalım istedik. Projenin fikri aslında buradan çıktı. Sosyal medyada neler yapabiliyorsanız bu platformda da yapabiliyorsunuz. Farklı ülkelerden farklı insanlarla bir araya gelip onlara ilham verebilir, onlardan ilham alabilir, kültürel iletişim kurabilir, birlikte yazılım projeleri geliştirebilirsiniz. Proje sayesinde öğrencilerimiz problem çözme ve analitik düşünme becerileri kazanıyor. Çok kültürlü ortamlarda kendini ifade etme becerileri kazanıyor" dedi.