Bursa'nın İnegöl ilçesinde yerel belediyenin 2021 yılında hayata geçirdiği Kaizen Dönüşüm ve Yalın Belediyecilik uygulamaları kapsamında Kaizen Öneri Sistemine öneri sunup ödüle layık görülen personeller için tören düzenlendi.BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi’nde daha önce Fikir Gölü Platformu adıyla yapılan uygulama, geliştirilerek Kaizen Öneri Sistemi olarak sürdürülüyor.

Uygulama kapsamında kuruma öneride bulunan personeller, belirlenen ödül cetveli üzerinden farklı ödüllerle onure ediliyor.

Bu kapsamda İnegöl Belediyesi’ne öneri sunan personeller için daha önce 2 defa ödül töreni düzenlenmişti. Bugüne kadar personel tarafından 131 önerinin sunulduğu Kaizen Öneri Sisteminde, bugün de değerlendirme sürecinde olumlu görülen 19 önerinin sahibi için ödül töreni düzenlendi.

Meclis Salonunda gerçekleştirilen Kaizen Öneri Sistemi töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kamu yapılarında ciddi bir dönüşüm olduğunu bildiklerini belirterek, verimliliği önemseyen, teknolojik bakışı sürece dahil eden, israfı reddeden bir çalışma anlayışıyla, kaliteli hizmet etme anlayışıyla kendimizi yenilemeye ve geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Kaizen Öneri Sistemiyle ilgili daha önce iki ödül programı yaptıklarını belirten Başkan Taban, "Bugün de 19 personelimiz için 3’üncü ödül programımız için bir aradayız. Mesai arkadaşlarımız artık Allah’a hamdolsun pek çok konuda bizlere öneriler iletiyor. Şu ana kadar toplam 131 öneri aldık. Bunlardan 32’si ödül almaya hak kazandı. 21 adet öneri uygulama noktasında karar verildi. 58 öneri uygun bulunmadı, 6 tanesi havuza alınarak değerlendiriliyor ve 9 adette ana sonucu beklenen öneri var. Biz bu öneriler karşısında da küçük küçük teşvik edici ödüller koymaya çalıştık" dedi.