Bursa'da Nilüfer Kent Konseyi çatısı altında oluşturulan, engelli hakları çalışma grubu üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret ederek, grubun faaliyet planı hakkında bilgi verdi.BURSA (İGFA) - Nilüfer Kent Konseyi çatısı altında yeni kurulan engelli hakları çalışma grubu üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret etti.

Engelli bireylerin kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif yaşamında ve yerel yönetim katılımcılık mekanizmalarında daha etkin olmalarını sağlamak amacıyla kurulan çalışma grubu adına başkan Sıraç Erbek ve yürütme kurulu üyesi Kıymet Bilgici, çalışma planları ve taleplerini Başkan Erdem’e iletti.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz’ün de eşlik ettiği ziyarette konuşan Erbek, “Hemen her alanda örnek projelere imza atan Nilüfer Belediyesi’nin engelli hakları konusunda da biz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak yeni projeler üretmesi için beklentilerimiz olduğu gibi erişilebilirlik ve engelli hakları konusunda birlikte çalışma talebimiz var. Örneğin, engelli bireyleri olan ailelerin çocuklarını teslim ederek, sağlık ya da günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olacak engelli bakım merkezlerin oluşturulması öncelikli taleplerimiz arasında. Yıllardır başarılı bir şekilde hizmet veren Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin, Nilüfer’in merkezden uzak mahallelerinde de yaygınlaştırılması bizler için çok önemli” dedi.

Kaynak: igf