Yıldırım Belediyesi’nin, Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tam Bana Göre Festival’de açtığı ve gençlik yatırımlarının anlatıldığı stant ilgi büyüktü. BURSA(İGFA)- Yıldırım Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın Ankara Millet Bahçesi’nde, gençlere yönelik 16-21 Kasım tarihlerinde düzenlediği ‘Tam Bana Göre Festival’de kurduğu stantta ilçedeki gençlik yatırımlarını ve projelerini tanıttı.

Yıldırım Belediyesi’nin gençlik projelerinin sergilendiği stantta, ilçede yaşayan gençlere yönelik yapılan kültür, sanat, spor ve istihdam hizmetleri anlatıldı.

Yıldırım Belediyesi olarak, Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki ‘2021 TEKNOFEST Yarışması’na katılan öğrencilere destek olduklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “TEKNOFEST’te ‘Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisi’nde birinci olan  ‘KAPGAN’ insansız hava aracını ve ‘Hacıwatt’ elektrikli otomobilini, gençlerimize örnek olması adına stantımızda sergiledik. CNC tezgâhlarımızdan birini Ankara’ya getirip ücretsiz teknik eğitimler ile gençlerimizi istihdama kazandırdığımızı anlattık hem de yeşil türbe baskılı hediyelerimizi de misafirlerimize sunduk" dedi. 

BURNUYLA KİTAP YAZAN DENİZ 

Yıldırım Belediyesi'nin ev ziyaretleri sırasında tanıdıkları, kollarını ve bacaklarını kullanamayan Dilek Uçar’ın burnuyla yazdığı kitabı, Yıldırım Belediyesi olarak bastırdıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, “Tam Bana Göre Festival’de Dilek Uçar kardeşimizin başarı hikâyesinin gençlerimize ilham olması için okur-yazar buluşması gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. 

ANKARA'DA 'YILDIRIM RÜZGARI'

‘Tam Bana Göre Festival’de Ankara’da ‘Yıldırım’ rüzgârı estirdiklerini dile getiren Yılmaz, “Belediye olarak Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde özel gereksinimli bireylere verdiğimiz temel spor eğitimi sonucunda evlatlarımızın kat ettikleri mesafeyi tüm Türkiye’ye göstermek istedik. Paten süren, org çalarken masa tenisi oynayan evlatlarımız yapmış olduğu gösterilerle takdirleri topladı.

Türkiye Ben’im ile Türklerin 1071 Anadolu’yu yurt edinmelerinden Cumhuriyet dönemine kadar yaşadığımız önemli dönemleri tiyatral bir gösterim ile vatandaşlarımıza izlettik. Hemşehrilerimiz 70 oyuncunun yaklaşık 35 dakika süren gösterisini pür dikkat izlediler. Bunun yanı sıra ritim grubumuz çevre temizliği ve geri dönüşüm bilincini aşılayabilmek amacıyla hazırladıkları koreografilerini sergilediler" dedi. 

 

  https://www.youtube.com/watch?v=0YgTptUxCIE