Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Tarih Yazan Çocuklar Yıldırım’da projesinin tanıtımı Nurettin Gülten Kutlucan İlkokulu’nda yapıldı.BURSA (İGFA)- Tanıtım törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Tarih Yazan Çocuklar Yıldırım’da projesi ile tarihe mâl olmuş değerleri çocuklarla buluşturacaklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak bütün ilkokullarımızda kuracağımız kitap ağaçları ile çocuklarımız geçmişten ilham alarak geleceğe çok daha iyi şekilde hazırlanacaklar.

Bizim medeniyetimiz, tarih yazan kahramanlarla, bilim insanlarıyla, sanatçılarla dolu. Çocuklarımızda bu önemli kişileri öğrenip örnek aldığında merhamet medeniyetimizi yeniden inşa edecekler. Bu hedefle böyle bir projeye başlangıç yaptık. Şu an için 3 okul ve 36 sınıfımızda projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz ama hayırseverlerimizin de destekleriyle beraber bunu ilçemizdeki bütün okullarda yaygınlaştıracağız. Tarihi Yazan Çocuklar Yıldırım’da hizmetimizin çocuklarımıza çok şey katacağına eminim” dedi.

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 44 ilkokulda bulunan bin 7 dersliğin her birine 4 takım Tarih Yazan Çocuklar Yıldırım’da kitap setinin bulunduğu özel kitap ağacı kuracak.