Yıldırım Belediyesi’nin hayırsever Yıldırım ailesi desteği ile ilçeye kazandıracağı Makbule-Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli düzenlenen tören ile atıldı.BURSA (İGFA)- Hasta bakım birimlerinden iş atölyelerine, sosyal alanlardan spor salonuna özel gereksinimi olan bireylerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek Merkezin açılış törenine; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Sayan, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Şerbet, Yıldırım ailesi, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Makbule-Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Başkan Yılmaz, "Toplam inşaat alanı 5 bin 305 metrekare olacak tesisin bünyesinde hasta bakım odaları, fizik tedavi ve fizyoterapi odaları, psikolog, bireysel ve aile terapi odaları, spor salonu, danışma, revir, eğitmen odası ve bekleme salonu olacak. Ayrıca özel kardeşlerimizin sosyalleşmesi adına yüzme havuzu, kafeterya, yemekhane, kuaför, tekstil atölyesi, ahşap atölyesi, bağlama ritim kursu, filografi atölyesi, sergi alanı, konferans salonu, seminer salonu, çocuk oyun alanı, kermes alanı ve derslikler yer alacak " dedi.

Başkan Yılmaz, “İnşallah merkezimiz tamamlandığında sadece Yıldırım’a değil Bursa'ya değer katacak. Ben bu hizmetin ilçemize kazandırılması noktasında elini taşın altına koyan Yıldırım ailesine yürekten teşekkür ediyorum ve isimleri merkezimizde ebeden yaşayacak olan Makbule annemizi ve Tevfik babamızı rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.