Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından BUTEKOM'da düzenlenen AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu'nda öğrenciler, sürdürülebilir ekosistem ve iklim değişikliği konusunda bilgilendirildi.BURSA (İGFA) - AB Türkiye Delegasyonu finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, yıllık etkinlik planı doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından AB İklim Diplomasisi Haftası etkinlikleri kapsamında gençler arasında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaşması amacıyla AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu düzenlendi. Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Konferans Salonu’nda 15-25 yaş arasındaki gençlerin katılımıyla düzenlenen forumda iklim krizi özelinde karar vericilerin izlemesi gereken yol haritası ve alınması gereken aksiyonlar hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

“PROAKTİF OLMAK VE ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, etkinliğin gençlerin iklim değişikliği konusunda farkındalıklarının artırılması ve aksiyon planlarının belirlenmesi konularında büyük fayda sağlayacağını söyledi. İklim değişikliğinin oluşturduğu risklerin ortadan kaldırılması adına bütüncül bir yaklaşım izlenmesi gerektiğini ifade edildi.