KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin gelişimlerine katkı sunmak adına eğitim alanındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sarıyer Belediyesi tarafından 2015 yılında eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına kurulan ve marka olan Sarıyer Akademinin aynısı İzmit Belediyesi tarafından Çınar Akademi olarak İzmit halkının hizmetine sunulacak. 

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için harekete geçen İzmit Belediyesi, ücretsiz olarak lise ve üniversiteye hazırlık eğitimlerinin verileceği Çınar Akademi için çalışmalara başladı. Başkan Hürriyet geçtiğimiz günlerde fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey ile buluştu. Sami Görey, 2015 yılından beri hizmet veren Sarıyer Akademi’nin eğitim sistemiyle ilgili Başkan Hürriyet ve ekibini bilgilendirdi. 

ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERECEK

Ücretsiz olarak hizmet verecek olan Çınar Akademi’de çalışmalar tamamlandığında öğrenciler, tecrübeli ve alanında uzman eğitmen kadrosu ile hayallerine ulaşmak adına çalışmalarını gerçekleştirecek. İzmit Belediyesi Çınar Akademi’de Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Türkçe ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) branşlarında öğretmen istihdam edecek. Adaylar başvurularını kariyer.izmit.bel.tr adresine yaptılar.  

BİR UMUT OLACAK

Mehmet Ali Paşa Mahallesi Demokrasi Bulvarı No: 71 adresinde yer alan Çınar Akademi’de öğrenci alımları sınav ile yapılacak. Önümüzdeki dönem için hazırlanan kurs merkezi çalışmaların erken tamamlanması halinde bu dönem de öğrenciler için hizmet verebilecek. İzmit Belediyesinin eğitime destek çalışması, üniversiteye yerleşmek isteyen dezavantajlı öğrenciler için adeta bir umut olacak.