Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde üniversite mensuplarıyla bir araya gelen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ'nün yakın zamanda Araştırma Üniversitesi beratı aldığını hatırlatarak, "Bundan sonraki süreçte de üniversitemizin başarılarına yenilerini ekleyeceğimize yürekten inanıyor; bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan hepiniz gibi onur duyuyorum" diye konuştu.İZMİR İGFA- Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Alsancak’taki kültür mirası Rektörlük Binasında düzenlenen ve gelenekselleşen bayramlaşma töreni, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerini bir araya getirdi. Üniversite mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programa katılanlarla tek tek bayramlaşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin hedeflerine ve bilime hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.

Geride kalan Ramazan-ı Şerif'in rahmet, bereket ve dayanışma ayı olduğunu hatırlatan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "On bir ayın sultanı Ramazan'ı geride bıraktık. COVID-19 pandemisi ile mücadelenin de umuyoruz ki sonuna geliyoruz. Yoğun ve zorlu geçen bir dönemi atlatsak da tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini iyi biliyoruz. Bu süreçte birbirimizden, ailelerimizden ve sevdiklerimizden ayrı kaldık. Öğrencilerimizle eğitim faaliyetlerimizi yüz yüze yapamadık. Birçok hocamız ilk kez çevrimiçi ders verdi. Sağlık çalışanlarımız ise birçok başarıya imza attı, vatandaşlarımızın sağlığı için seferber oldu. Çalışanlarımız da işinin başından ayrılmadı, işe gelemeyenler de evlerinden özveriyle çalışmaya devam etti. Bu çalışmaların karşılığında Araştırma Üniversitesi olmanın onurunu, gururunu hep birlikte yaşadık" dedi.

ÇITAYI DAHA ÜST NOKTALARA KOYUYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi beratı almasıyla birlikte sorumluluklarının arttığına dikkat çeken Rektör Hotar, "Üniversitemizin geleceğini inşa eden mensuplarımızla birlikte artık çıtayı daha üst noktalara koyuyoruz. Milli ve manevi değerlerimizden taviz vermeden, ülkemizin öncelikli hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda kuruluşumuzdan bu yana olduğu gibi nitelikli bilgi üretmeye devam edeceğiz.

Eğitim- öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet faaliyetlerimizi daha da geliştirecek; uluslararasılaşmaya yönelik çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarda emek veren mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemizin başarılarına yenilerini ekleyeceğimize yürekten inanıyor; bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan da hepiniz gibi onur duyuyorum. İnşallah bundan sonraki bayramlarda da sağlıklı, huzurlu, başarılarla dolu günler bizimle olsun diyorum. Ailenizin ve sizlerin geçmiş bayramını kutluyorum" diye konuştu.