Bursa'da Gemlik Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı tarafından düzenlenen “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm” Kongresi’nde “En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödülü’nü kazandı!BURSA (İGFA) -7. Uluslararası Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’inde, 10 branşta incelenen projeler ödüllerine kavuştu.

Gemlik Belediyesi, pek çok il belediyesini geride bırakarak “Gemlik Yeniden” projesiyle “En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye” ödülünü kazandı.

Ödül töreni, İstanbul Şişli Fairmont Quasar Hotel’de gerçekleşti. Ödülü Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan adına Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk aldı.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, süreç içerisinde pek çok badire atlattıklarına dikkati çekerek, "Bir gece alınan kararla Gemlik’in taşınacağı söylendi. Gazetelerde, televizyon programlarında bu konu tartışıldı. Bir çivi çakılmayan aylar geçirdik. Ama bu itibarlı ödül, yerinde dönüşen Gemlik’i ortaya çıkarmada önemli bir adım oldu. Ödülümüzü belediye başkanımız adına aldım. Eminim ki, önümüzdeki kongrede Gemlik en iyi kentsel dönüşüm ödülünü alacak” diye konuştu.

“GEMLİK, YENİDEN”

Gemlik’te ilk adımları atılan ve yakında ayrıntıları paylaşılacak proje hakkında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise yaptığı açıklamada ise, söz konusu çalışmanın 23,5 hektarlık alanda başladığına dikkati çekti.

Kentsel Dönüşüm Komisyonu ve ilgili bakanlığın yetkilileri ile durumu paylaştıklarını anlatan Başkan Sertaslan, "Çok yakında ayrıntıları basınla ve hemşehrilerimizle paylaşacağız. İlk toplantımızı, basın mensupları ile birlikte, bu çalışma için özel olarak hazırladığımız, kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Balıkpazarı Hamamı’nda gerçekleştireceğiz. Herkesin çok beğeneceğine eminiz. Bu ödül bizim için büyük bir motivasyon oldu. Yerinde kentsel dönüşüm ile özlediğimiz Gemlik’i hayata geçireceğiz” dedi.