İnegöl Belediyesi 2021-2022 yeni eğitim öğretim yılı için 1500 öğrenciye kırtasiye malzeme seti yardımına başladı. Dağıtımına başlanan Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan yardım setlerinde okul çantası, defter, kalemler, boya ve birçok okul malzemeleri yer alıyor.

Yeni eğitim öğretim yılının 6 Eylül’de başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 71 okul kapsamında 750 ilk ve 750 ortaokul toplam 1500 ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımına başlandı. Yeni eğitim öğretim yılında yapılan yardımları ile ilgili Belediye Başkanı Alper Taban, “Pandemi sonrası evlatlarımız yeniden okullarına kavuştu. Uzun bir aranın ardından okulların bahçelerinin yeniden cıvıl cıvıl olduğunu görmek bizlere de umut oldu. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. İhtiyaçlar noktasında da bizde karınca kararınca her sene olduğu gibi bu sene de kırtasiye yardımları noktasında destek olmak istedik öğrencilerimize. Tabi bunları yaparken de Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, okullarımızın belirlediği öğrencilere ulaştırılması noktasında idarecilerimize teslim ediyoruz. Bu yıl 1500 öğrencimize kırtasiye dağıtımı başladı. 750 ilköğretim, 750 ortaöğretim öğrencimize en kısa sürede kırtasiye malzemeleri ulaştırılmış olacak. Toplamda 71 okulda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bu yardımlar teslim edilecek” açıklamasında bulundu.

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yardım yapılmadığını söyleyen Taban, 4 yıl ve üzeri bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerine de yardım paketi yapacaklarını ve bu yardımları Ek Hizmet Binamızın zemin katında bulunan Umuteli Sosyal Yardım İşleri ile konuşarak alabileceklerini söyledi.