Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun başlattığı Hızır Aksaray Projesi bir yaşına girdi.Ayşe ALP (AKSARAY OLAY HABER)- Şehit yakınları, gaziler, özel çocuklar, engelliler, yaşlılar ve ihtiyaç sahiplerinin, Valilik tarafından oluşturulan ekipler tarafından evlerinde ziyaret edilmeleri, istek ve ihtiyaçlarının sistem üzerinden ilgili birimlere iletilerek en kısa zamanda çözüme kavuşturulması şeklinde yürütülen ‘Hızır Aksaray’ projesi bir yaşına girdi.

Proje kapsamında bir yıl gibi kısa bir sürede 2147 hane ziyareti yapılırken, bunlardan 1968 tanesinin istek ve ihtiyaçları uygun görülerek neticelendirildi.

Projenin bir samimiyet ve şefkat yükü taşıdığını, bu yönüyle projeye destek veren kamu kurumları ve gönüllülerle birlikte evlere misafir olduklarını ifade eden Vali Hamza Aydoğdu, kent merkezi ve ilçelerde uygulanan projenin başarılı şekilde yürütüldüğünü söyledi.

 Hızır Aksaray sistemine düşen talep hakkında ilgili kurum tarafından 5 gün içerisinde çözüm ve yapılan işlemle ilgili bilgi verilmesi gerektiğini anlatan Vali Aydoğdu “Bu proje ile ekiplerimiz şehit gazi yakınlarımız, fakir ailelerimiz evlerinde ziyaret ediliyor.  Talepler yapılan ziyaretlerde alınarak anlık olarak sisteme işleniyor. Portalın üzerine kayıt olarak geçtikten sonra konu hangi birim ile ilgiliyse problem o birime hemen aktarılıyor. 5 gün içinde birimler ailelerimizin o problemlerini çözüyoruz.Proje kapsamında, 8 aylık dönemde il genelinde toplam 2147 hane ziyareti gerçekleştirilmiş olup, 1968 hanenin ihtiyaçları olumlu olarak çözülmüştür” dedi.