İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Kent Konseyi’nin Balören Köyü’nde düzenlediği Hıdırellez Şenliği’ne katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. KOCAELİ İGFA- İzmit Belediyesinin geride bıraktığımız üç gün boyunca Mecidiye Köyü, Bayraktar Köyü ve Balkan Dernekleri Yerleşkesinde düzenlediği şenliklerle kentte oluşturduğu Hıdırellez coşkusu, bugün Kocaeli Kent Konseyi’nin Balören Köyü’nde düzenlediği etkinlikle devam etti. Kocaeli Kent Konseyi’nin düzenlediği şenliğe, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de katıldı. Çeşitli etkinliklerle bayram havasında kutlanan şenlikte Başkan Hürriyet, vatandaşlarla kucaklaşarak Hıdırellez coşkularına ortak oldu. 

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EVLATLARINA SELAM OLSUN”

Program dahilinde bir de konuşma yapan Hürriyet şu ifadelere yer verdi; “Buradaki herkesi selamlıyorum. ‘Bakmayın sarı saçlı olduğuma, ben Asyalıyım.  Bakmayın mavi gözlü olduğuma, ben Afrikalıyım’ diyen Nazım Hikmet sevdalıları. Güç için, para için boyun eğen Hınzır Paşa’nın değil , ‘Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan’ın yoldaşları. Cumhuriyet’in, Kuvayi Milliye’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları selam olsun hepinize, hoş geldiniz. 

“BİRBİRİMİZE YOLDAŞ OLMA GÜNÜ”

Bugün Hıdırellez. Dostluk, barış, kardeşlik, dayanışma, yan yana durabilme, hoşgörü gösterebilme, bizim için, birbirimiz için, halkımız için beraberce dua edebilme, aslında birbirimize yoldaş olabilme günü. İşte bu yüzden hep diyoruz ya ; Hızır hepimizin yoldaşı olsun, dualarımız kabul olsun. Değerli canlar, ayrıca hepinize ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle Mecidiye Köyü, Bayraktar Köyü ve Balören Köyü’nün değerli muhtarları büyük bir emek ve çaba ile sizleri bizlerle buluşturabilmek, tüm halkımızı bir araya getirebilmek için çok çabaladılar çok emek verdiler. Buradan her birine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. 

“HIDIRELLEZ HEPİMİZİN BAYRAMI”

Kocaeli Kent Konseyi ve İzmit Kent Konseyi ile kent konseylerimizin başkanları Ali Korkmaz ve Hüseyin Erol’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emekleri için, verdikleri katkılar için. Hıdırellez hepimizin bahar bayramı. Hepimizin yan yana geldiği, hepimizin birlikte kardeşçe sarılabildiği, gözünün içerisine barış içerisinde beraberce bakabildiği, çok kıymetli hem geleneksel ritüellerimizin olduğu hem de inançlarımızın parçalarının içerisinde olduğu değerli bayramlarımızdan bir tanesi. 

“HIZIR’IN ELİ DEĞSİN”

Ben de bu Hıdırellez Bayramı’nda sizin için dualarım; Ya Hızır, sen her yerde hazır olansın. Her cana nazar olansın. Halimiz şenlik ola, rızkımız bereketli ola, varlığımız ve birliğimiz daim ola, muhabbetimiz eksik olmaya. Her zorluğa Hızır yetişsin, Hızır hepimizin yoldaşı olsun. Evlerimize, mutfaklarımıza, gelirimize tıkanmış ya da yavaşlamış, durmuş işlerimize Hızır’ın eli değsin. Bedenimize, sağlımıza buluşmaların gücü aksın. Hayatımıza sağlık, neşe, keyif, huzur, mutluluk ve bereketin hayırlısı, güzel ülkemize her şeyin en iyisi en hayırlısı gelsin. Hıdırellez Bayramımız kutlu, dilek ve dualarımız kabul olsun.”