İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih ve Beyoğlu’ndaki İBB Miras şantiyelerindeki çalışmaları yerinde inceledi.İSTANBUL (İGFA) -İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Miras ekiplerinin Fatih ve Beyoğlu ilçelerindeki tarihi alanlarda yaptığı restorasyon çalışmalarından bazılarını yerinde inceledi.

Başkan İmamoğlu sırasıyla; Fatih Cibali’deki Seyyid-i Velayet Türbesi ve Asude Hatun Türbesi, Balat’taki Ceneviz Evi ile Beyoğlu Şahkulu Mahallesi’ndeki Metro Han’ı ziyaret etti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ve İETT Genel Müdürü Alper Bilgili’den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, tarihi yarımada ve Haliç kıyılarındaki çalışmalarla ilgili değerlendirmesini de Ceneviz Evi’nin, restore edilen çatısında yaptı.

“BU HARARET DAHA DA BÜYÜYECEK”

“Fatih'te ihmal edilmiş ve gerçekten tarihi açıdan çok kıymetli, manevi açıdan daha da kıymetli türbe restorasyonlarını dolaştık” diyen İmamoğlu, Fatih'in her alanının her sokağı, ayrı bir tarihi değer olduğunu ifade ederek, "Bu değerleri, yaşamak ve yaşatabilmek lazım; mümkün olduğu kadar gösterebilmek lazım. İstanbul'un Fatih’i, yani tarihi yarımadası, benim gözümde şöyle canlanıyor: Milyonlarca yerli, yabancı turistin, sokaklarında aynı anda gezdiği, aracın hemen hemen hiç olmadığı bir dünya. Çünkü burası, dünyanın belki de en eski, bir o kadar da en güçlü, bir o kadar da 3 imparatorluğa başkentlik yapmış muazzam bir dokuya sahip. İçinde Haliç, bir tarafında Marmara. Olağanüstü bir coğrafya. Burada bu restorasyonları hızlandırmak, bu örnekleri görmek… Gördükçe, bence o hararet daha da büyüyecek. Sadece biz değil, ilçe belediyesi de başka kurumlar da bazı özel girişimler bu işi büyütecekler" diye konuştu.