Kamu Baş Denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programları çerçevesinde Kahramanmaraş’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- Kahramanmaraş’ta bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Ombudsman Şeref Malkoç kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra heyetteki diğer Kamu Denetçileri Arif Dülger, Yahya Akman ve Sadettin Kalkan da kendilerini ve üstlendikleri görevlerini basın mensuplarına anlattılar. 

Daha sonra basın mensuplarının sorularıyla devam eden programda Ombudsman Şeref Malkoç, "Bu programın ardından belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz ardından muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geleceğiz. Bir nevi serbest kürsü kuracağız. Halkımız o kürsüden fikrini açıkça söyleyecektir. Biz halk ile devlet arasında bir nevi arabuluculuk yapıyoruz" dedi.

Diğer Kamu Denetçilerinin konuşmalarında kendileri ile Kahramanmaraş arasında bağ kurduklarına işaret eden Şeref Malkoç, "Az önce konuşan Kamu Denetçisi arkadaşlarım Kahramanmaraş’la kendileri arasında bir bağ kurdular. Bende Trabzonlu'yum. Dolayısıyla en büyük bağı benim kurmam lazım. Trabzon ve Kahramanmaraş kardeş şehirdir. Trabzon’da en büyük cadde Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta da en büyük cadde Trabzon caddesidir " dedi.

Gazetecilerin Kahramanmaraş'tan şikayetler geliyor mu, sorusuna cevap veren Ombudsman Şeref Malkoç, "Kahramanmaraş' tan da her ilden oluğu gibi bizlere şikayetler geliyor. Diğer illeri gözönünde bulundurursak Kahramanmaraş memnuniyeti yüksek bir şehir. Bugüne kadar Kahramanmaraşdan bize ulaşan başvuru sayısı 2800 bu da çok yüksek bir sayı değildir" ifadelerini kullandı.

"Şikayetlerin az olması kurumun Kahramanmaraş'ta bilinirliğinin az olması ile mi ilgilidir?" sorusuna cevaben ise kurumun bilinirliği aslında çok da az olmadığını ve yaptıkları anket sonucu, yüzde 35'lerde bir bilinirlik yakaladıklarını savunan Ombudsman Malkoç,  "Yapmış olduğumuz anketlerde Kahramanmaraş'ta kurum bilinirliğimizin aslında 5'lerde olduğumu görüyoruz. Kahramanmaraş kendi kendine yeten bir şehirdir. Demek ki sorunları kendi içinde hallediliyor. Başvurunun az olmasının sebebi bu olabilir" dedi.