Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Tabip Odası tarafından düzenlenen ‘Sağlıkta Şiddet, Nedenler ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’na katıldı. Büyükkılıç, çalıştayda yaptığı konuşmada, sağlıkta şiddet konusunda herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.Mehmet UZEL (Kayseri İGFA) - Kayseri Tabip Odası’nın düzenlediği ‘Sağlıkta Şiddet, Nedenler ve Çözüm Önerileri’ konulu çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, Baro Başkanı Ali Köse katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalıştayda yaptığı konuşmada, sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarının son bulması için konuyu, herkesin sorumluluk anlayışı içerisinde gündeme taşıması gerektiğini vurguladı. 

Kayseri’de ve ülkede sağlık altyapısı ile ilgili iyi bir noktada olduklarını, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı içerisinde yapılan çalışmaları da takdir ettiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Kayseri’mizde iki tıp fakültemiz var, hepimiz için gurur verici bir gelişme, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Turkovac aşısını hayata geçirdi, yine hepimiz için gurur verici bir tablodur. Demek ki fırsat verilirse Anadolu insanlarının, buradaki kurum ve kuruluşların neler yapacağının en güzel göstergelerden birisidir. 30’a yakın sağlık kuruluşumuz var, bildiğim kadarıyla 15’i akreditedir. Gerek ülkemize, gerekse Kayseri’mizde sağlık turizmi alanında yaptığımız, yapacağımız çalışmalar var” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, sağlıkta şiddet konusunda herkesin ve her kesimin sorumluluğu olduğunu belirterek, her mesleğin kutsal olduğunu ve kendine göre önemli olduğunu ifade ederek, "Pandemi sürecinde de gördük ki doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız olmazsa olmazımız olarak takdir edildi, dua edildi, sahiplenildi. Ama sahiplenmek yetmiyor, toplum olarak onlara gerekli saygıda kusur etmeden, onların üzerine adeta korunak halinde, koruyucu yaklaşım içerisinde bağrımıza basmamız gerekiyor" dedi.

Başkan Büyükkılıç, çalıştaydan dolayı emeği geçenleri tebrik etti.