Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gönül belediyeciliğini esas alarak şehre daha çok vizyon katma yolunda büyük projelere imza atarken, 2021 yılında yine birçok projede hayırsever Kayserililer ile işbirliği yaptı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gönül belediyeciliğini esas alarak şehre daha çok vizyon katma yolunda büyük projelere imza atarken, 2021 yılında yine birçok projede hayırsever Kayserililer ile işbirliği yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği, eğitim, sağlık ve spor alanlarında Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra bir yıl içerisinde Kayseri’de hayırsever-belediye işbirliği ile de birçok yatırıma imza atıldı. 

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU

Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever Uğur Seyhan arasında “112 Acil Sağlık İstasyonu” yapımına ilişkin protokol imzalanarak, Büyükşehir’in tahsis ettiği alanda yapımına başlanan ve yıl içerisinde inşası tamamlanan Eczacı Cem Seyhan 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı. 

Öte yandan belediye-hayırsever işbirliği ile Bünyan Cezaevi Yerleşkesi’ne yapılacak Ebekız Ana Cami’nin temeli 2021 yılında törenle atıldı ve yapım çalışmaları tamamlandı.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN PROJEDE İŞBİRLİĞİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hizmete açılan Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yine belediye-hayırsever işbirliği ile hayata geçirildi. Proje arsa alanı 8 bin 700 metrekare olan ve Erciyes Üniversitesi karşısında inşa edilen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde farklı yaş grupları ve yaş aralıkları düşünülerek, 3 ayrı eğitim bloğu tasarlandı. Proje bünyesinde; 11 adet grup eğitim odası, 3 adet atölye, 3 adet yaşam evi, 8 adet bireysel eğitim odası, 3 adet eğitmen odası, çok amaçlı salon, yemekhane, yönetim ofisleri ve ıslak hacim grupları yer alıyor. Ayrıca her eğitim bloğuna hizmet verecek, 3 ayrı oyun alanı ve bahçesi, sera ve hobi bahçesi alanı, açık spor sahası, kum havuzu gibi destekleyici fonksiyonlar da bulunuyor.