Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası’nın en güçlü başkan adayı Ercan Sarıkaya, konuk olduğu TV programında, Kayseri’nin mobilya sektörüne getireceği yenilikleri ve sağlayacağı katkıları anlattı. Sarıkaya, gündeme taşınan iddialara da tek tek cevap verdi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)- Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkan Adayı Ercan Sarıkaya "Yaklaşık 20 yıldır Odada ve 10 yıldır da kooperatifte müdür olarak görev yaptım. Mobilyacılar odası başkanlık adaylığına kadar eleştirilerle karşılaşmadım.  Süreçte Kumsmall yönetimindeki arkadaşlarla karşı karşıya geldik. Buradaki hesap arkadaki büyük fotoğraftan kaynaklanıyor.  Bu iddialar yeni değil. Ortaya atıldıkları günlerde de ilgili mercilere başvuruda bulundum ve soruşturma açılmasını sağladım. Söylenenler iftira atmaktan öteye gidemez" dedi.

SARIKAYA: YAPTIĞIMIZ PROJELERLE KAYSERİ’YE 1 MİLYAR TL’DEN FAZLA YATIRIM KAZANDIRDIK

Konuşmasında 2000’li yılların başında elle tutulur ilk mobilya fuarlarını biz gerçekleştirdiklerini belirten Sarıkaya, “2008 yılında mevcut arsamızla ilgili çalışma yaptık. 2009 yılında Mehmet Özhaseki’ye projemizi anlattık ve ihale aşamalarından sonra 1 milyon 349 bin metrekare alanda bu projemizi TOKİ ile birlikte gerçekleştirdik. 700 KOBİ için üretim merkezleri yaptık. 400 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. AB projeleri yaptık ve hibe fonlardan yararlandık. Böylelikle çok daha büyük bütçeli projeleri gerçekleştirdik. MOBİTEK’i gerçekleştirdik. 9,8 milyon Euro 0 hibe olarak Kayseri’ye kazandırdık. Tam otomatik çevreci boya tesisi projesi yaptık. 7,1 milyon Euro’luk projemizi kurduk. Personel alımı noktasındayız. Hibe olarak Kayseri’ye toplamda 250 milyon TL’lik bir kaynağı getirmiş olduk. Yaptığımız enerji yatırımı ile yıllık 5,5 milyon megavat elektrik üretimi yapıyoruz. “ dedi.

Kumsmall AVM’nin nasıl ortaya çıktığına ilişkin açıklamalarda da bulunan Sarıkaya, 2010 yılı Mart ayında Çin’de bir AVM ziyareti gerçekleştirdiklerini aktararak, “O zamanki yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz Çin’de bu projeyi inceleme şansı buldu. Bunu Kayseri’de üyelerimize anlattık. Mantık olarak çok iyi planlanmış bir AVM yatırımıdır. Çeşitli eleştiriler geliyor ama Şehre uzaklık 9 km.’dir. Avrupa ülkelerinde bu mesafeler 20-30 km’ye kadar ulaşmaktadır. Kumsmal’da ana hedefimiz dünya pazarıdır.” İfadelerini kullandı.

YENİ PROJELERİ NELER OLACAK

Bu projeleri mobilyacılar odası ile birlikte yaptıklarının altını çizen Sarıkaya, “ Projeleriniz iyi olursa her yerde kabul görüyor. Şehrimizi yöneten isimler bu projelere çok büyük destekler veriyor. Odamız 1629 üyeli. Mikro ve orta boy KOBİ olarak faaliyet gösteriyorlar. Çalışmalarımızda KOBİ’lere hizmet etmeyi planlıyoruz. Yeni bir sanayi sitesi projemiz var. Üyelerimizi kiracılıktan kurtarmak adına yeni bir proje yapacağız. Bu projemizi yaklaşık 8 aydır yürütüyoruz. E-ticaret ve E-ihracat projelerimizi hem toptan hem perakende anlamında yürüterek, Avrupa’da mağazalar açmak suretiyle ticareti geliştireceğiz" dedi. 

'İDDİALARIN ARAŞTIRILMASI İÇİN DEVLETE BAŞVURDUM'

Yaklaşık 20 yıldır kooperatifte de 10 yıllık müdür olarak görev yaptığını kaydeden Başkan Sarıkaya, “Mobilyacılar odası başkanlık adaylığına kadar eleştirilerle karşılaşmadım. Kumsmal yönetimindeki arkadaşlarla karşı karşıya geldik. Buradaki hesap, arkadaki büyük fotoğraftan kaynaklanıyor. Bu konu tamamıyla Hacı Çevikel tarafından ortaya atılan iddialar. Gayri ahlaki davranışlar ve tavırlar bunlar. 2015 yılından beri bu konular vardı ise Hacı Bey nasıl deneticilik yaptı. Olay mobilyacılar odası olayı değildir. Kooperatifler kendi tüzükleri ile yönetilir. Ben geçmiş yönetimlerde bulunmadım. Yönetim kurulunun bilgisi dışında bir iş yapılmadığı gibi yanlış da bir iş yapılmadı. Bizim burada yüzümüzü kızartacak hiçbir işimiz olmadı.  Ercan Sarıkaya kooperatifte tek başına imza yetkisi ile iş veya ödeme yapmış biri değildir. Bu kooperatif ve Kumsall AVM’de yapılanlar 9 kişilik yönetimin bilgisi ve onayı ile olmuştur. Neden hedef Ercan Sarıkaya’dır.

Bunların karşısında sadece Ercan Sarıkaya durduğu için bu tür iddialar bize karşı kullanılmaktadır. Bu iddiaların araştırılması için denetim kurulunu görev çağırdım. Hem denetimde olacaksınız hem de bu iddiaları ortaya koyacaksınız. 2021 yılı 10. ayında Çevre Şehircilik Bakanlığı Teftiş daire Başkanlığına dilekçe ile başvuruda bulundum ve kurulduğu günden bu yana kooperatifin denetlenmesini istedim. Denetim ve yönetim kurullarının iddialarının tutanak ile alınmasını ve gereğinin yapılmasını resmi makamlardan talep ettim.  Üyelerimiz buradaki oyunu görsünler amaç burada iktidarda kalabilmektir. 11 yıl boyunca ben bu insanlarla hizmet ettim. Karşılık da almadım. Hacı Çevikel Bey 25 yıldır KTO meslek komitesinde hangi projeyi ortaya koymuş. Mehmet Yalçın Bey KAYMOS’da ne tür bir proje ortaya koymuş, bunları anlatmalılar. Yaptığımız işlerle ilgili hiçbir yolsuzluk yoktur. Ortaya atılanlar iftiradır, çarpıtmadır.” diye konuştu.

'MOBİLYACILARIMIZ OYLARINI İPOTEK ETTİRMEYECEK KADAR BASİRET SAHİBİDİR'

Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası’nın seçimine ilişkin de üyelere çağrıda bulunan Başkan Ercan Sarıkaya, “Üyelerimiz teveccüh eder ve bizleri seçerlerse çok iyi bir hizmet alacaklar. Üyelerimiz evrak onaylayan bir oda yerine onların hizmetinde olacak bir Mobilyacılar odasıyla karşılaşacaklar. Üyelerimiz sağduyu ile hareket etsinler. Dedikodulara bakmasınlar. Mobilyacılarımız oylarını ipotek ettirmeyecek kadar basiret sahibidir. Yarın seçim var, bir sıkıntı görmüyorum, seçilirsek hizmet ederiz, seçilemezsek işimize bakarız. Biz kendimizden eminiz” ifadelerini kullandı.