Türkiye Kent Konseyleri Platformu yaptığı genel kurulda "İklim Krizi" ana temalı bir bildirge yayımladı.EDİRNE (İGFA) - Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Edirne Kent Konseyi ve Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı ve Platform 26. Dönem Başkanı İsmail Kumru, görevini Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük'e devretti. Bursa'dan Nilüfer Kent Konseyi de yeni dönemde Yürütme Kurulu’ndaki görevine devam ederken, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 27. Genel Kurul Sonuç Bildirgesi yayımlandı.

Bildirgede İklim Krizi’ne dikkat çekildi. İklimdeki değişimin krize evrilmesinin üretim tarzından kaynaklandığı ortaya kondu. Genel Kurul'daki atölye çalışmalarında tespit ve öneriler değerlendirildi. Buna göre, Kent Konseyleri'nde doğal ve kültürel varlıkların korunması için çalışma grupları oluşturulması, başta tarım ve kentsel şebeke suyu kullanımı konusunda farkındalık oluşturulması, yeşil altyapı yatırımlarının yaygınlaşması için girişimlerde bulunması ön plana çıktı.

Özel ilgi gerektiren grupların afetlerde daha fazla etkilendiği, bu sebeple hazırlık aşamasında bu gruplara yönelik çalışmaların yürütülmesi geretiğine dikkati çekilen bildirgede, "Kent Konseyleri bünyesinde toplumsal bilincin artırılması ve yerelde iş birliğini sağlamak için afet çalışma gruplarının oluşturulmalıdır. İklim krizine sebep olan kentleşme politikaları ve doğal varlıkların yanlış kullanımları aynı zamanda hukuk sorunudur. Gerek mevzuatın uygulamasında gerekse de yorumda iklim krizinin etki ve sonuçlarının göz önünde tutulmalı ve ranta ve talana karşı olmak adına Kent Konseyleri dayanışma içinde olmalıdır" ifadelerine yer verdi.