Lüleburgaz Belediyesi, su kullanımında kayıp kaçağın önüne geçmek ve bu sayede suyu daha tasarruflu ve etkin kullanabilmek için akıllı su sayacı uygulamasına geçiyor. Pilot bölge olarak TOKİ’de 5 bin adet akıllı su sayacını yerleştiren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli, başarı sağlandığı takdirde uygulamayı kent geneline yayacak. KIRKLARELİ(İGFA)- Lüleburgaz Belediyesi 2021 Çevre Yılı’nda su kullanımında büyük verimlilik sağlayacak akıllı su sayacı uygulamasını hizmete sunacak. Bu kapsamda belediye ekipleri pilot bölge olarak seçilen TOKİ bölgesinde 5 bin adet akıllı su sayacını eskileriyle değiştirdi. Tamamen ücretsiz bir şekilde yenilenen sayaçlar aşırı su tüketiminden anlık su kullanımına kadar çok sayıda veriyi vatandaşa gösterme özelliği taşıyor. Pilot bölge olan TOKİ’deki uygulamada başarı sağlanırsa, akıllı su sayaçları kentin tamamına yaygınlaştırılacak. 

BİNAYA GİRMEDEN SAYAÇ OKUNACAK

Çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli Mehmet Gerdeme, akıllı su sayaçları sayesinde sayaç okuma görevlilerinin binaya girmeden su kullanımını görebileceğini kaydetti.

Uygulama sayesinde su sayaçlarının çok daha hızlı ve etkin okunabileceğini belirten Gerdeme, "Aylık ortalama okunan sayaç sayısı 6 bin iken önümüzdeki yıllarda hedefimiz 15 bin. Akıllı su sayaçlarının olası bir aşırı tüketim ya da su tesisatında patlak olması durumunda bildirim verecek bu sayede kaçak su kullanımı olup olmadığı belli olacak" dedi