Kentin estetik değerini arttırmaya yönelik çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, Yeni Cuma Parkı’nda tarihi dokuyu ortaya çıkaracak yenileme çalışmalarına başlıyor. KOCAELİ İGFA- İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kentte hem gençlerin hem de yetişkinlerin yoğun olarak kullandığı Yeni Cuma Parkı’nda yenileme çalışmalarına başlıyor. Vatandaşların sosyalleşme ve dinlenme alanı olarak sıklıkla kullandığı alanın gerçek değerine kavuşacağı çalışmalar mağduriyet yaşanmaması adına iki etap şeklinde ilerleyecek. 

İKİ ETAP ŞEKLİNDE YÜRÜTÜLECEK

İzmit Belediyesi çay bahçesini kullanan vatandaşları mağdur etmemek amacıyla iki etap şeklinde yürüteceği çalışmalara alanın etrafını kapatmakla başladı. İş programı kapsamında mevcut kent mobilyaları ve yer döşemeleri sökülerek düzeltme işlemi yapılacak. Altyapı çalışmalarının da yapılacağı parkta döşeme kaplamaları ve kent mobilyaları da yenilenecek. 

YAŞAYAN BİR PARK OLACAK

Daha yeşil bir kent için yeşilin bol tutulacağı Yeni Cuma Parkı’nda yeni düzenlemeyle tarihi doku da ortaya çıkacak. Kent estetiğine yakışır, vatandaşların rahatça kullanabileceği yaşayan bir park olmaya hazırlanan Yeni Cuma Parkı, yeni yüzüyle kente bambaşka bir hava katacak.