İklimlendirme sektörünün öncüsü Alarko Carrier’ın düzenlediği Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu.İSTANBUL (İGFA) - Günümüzün en büyük sorunlarından biri olarak öne çıkan iklim değişikliğinin dünyamıza ve yaşadığımız çevreye etkisine dikkat çekmek isteyen Alarko Carrier’ın, bu yıl sekizincisini düzenlediği Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu. Başvuruların, Instagram ve Twitter üzerinden #Küreseliklim2021 etiketi ile yapıldığı yarışmaya 1000’e yakın fotoğraf çalışması katıldı.

Gerçekleştirilen başvurularda ilk aşama olarak halk oylamasında en çok oy alan 50 fotoğraf seçildi ardından bu fotoğraflar seçici kurulun değerlendirmesine alınarak en başarılı 12 fotoğraf belirlendi.

Seçici kurulda; Gazeteci ve Fotoğrafçı Adem Meleke, Belgeselci ve Foto Muhabiri Coşkun Aral, Fotoğrafçı Dilan Bozyel, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü ve Foto Muhabiri Ercan Arslan ve Fotoğrafçı Mehmet Turgut yer alırken aynı zamanda Tema Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş, Alarko Carrier Yönetim Kurulu Başkanı Niv Garih ve Reklamcı Serdesin Ajans Başkanı Serhat Bayram da yer aldı. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu dereceye giren ilk 12 fotoğraf sahipleri Alarko Carrier tarafından birbirinden özel ödüller almaya hak kazandı.

İlk 12’ye girmeye hak kazanan fotoğrafların sahipleri aşağıda: Ömer Faruk Güler
Mehtap Akbaş Çiftci
Fazilet Ecemiş Yılmaz
Alev Ünal
Şevki Karaca
Mehmet Bedir
Serhat Yılmazer
Ramazan Çırakoğlu
Deniz Nida Şener  
Tahir Yangın
Dilek Aşkın
Münevver Ulusoy