Kütahya Belediyesi tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sanayi iş birliği projesi (SİP) kapsamında başvuruda bulunuldu.KÜTAHYA (İGFA)- Yapılacak proje kapsamında egzoz gazını ortadan kaldıran, çevre temizliğine büyük katkı sağlayan, yakıt tasarrufuyla da işletme maliyetini düşüren elektrikli toplu ulaşım sistemine geçilecek.

Alternatif enerji sisteminde lityum pilli elektrikli otobüsleri kullanmak için girişimde bulunan Kütahya Belediyesi, üretilen yerli ve milli araçların temini ve şarj istasyonu için fizibilite projesine başladı. 

KARBON SALINIMI ENGELLENECEK

Ultra Hızlı Şarj Özellikli Elektrikli Otobüs Sistemi ve Şarj İstasyonları Projesi'nin de SİP modeliyle gerçekleştirilecek. Dünyanın sayılı savunma sanayi firmalarından olan ASELSAN ve ülkemizin köklü kuruluşlarından TEMSA ile iş birliğinde ASELSAN tarafından yüzde 100 yerli ve milli olarak geliştirilmiş batarya ve çekiş sistemleri kullanılacak.

Bunun yanında, motor soğutma sistemi, araç kontrol bilgisayarı, sürücü gösterge paneli gibi birçok alt sistem de ASELSAN tarafından yerlileştirilmiş olacak. Proje hayata geçerse, fosil yakıt ve bakım onarım giderlerinde tasarruf elde edilecek. Çevre dostu bu araçlar, karbon salınımını engelleyecek.