Malatya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Sahasında bulunan serada üretilen süs bitkileri, Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü veMezarlıklar Şube Müdürlüğüyle birlikte Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe dikilmeye başlandı.MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından Orduzu Katı Atık Entegre Tesisinde elektrik enerjisi üretimi devam ederken, tesiste açığa çıkan ısı değerlendirilerek 1 dönümlük alan üzerinde kurulan serada sebze fidesi ile süs bitkisi üretimi yapılıyor.

Şehitlikte gerçekleştirilen çiçek dikim programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürü Meltem İnanç, serada 20 bin adet çiçek üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, üretmiş oldukları çiçekleri ilk kez şehitlikte şehit aileler ile birlikte dikimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güzel bir peyzaj çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı ise, "Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayarak, şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Proje kapsamında Katı Atık sahamızda bulunan serada üretmiş olduğumuz çiçekleri şehitliğimizde dikimini yapıyoruz. Güzel bir peyzaj çalışması gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalarımız bundan sonraki yıllarda da devam edecektir" dedi.