Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün Malatya geneli için yaptığı kar yağışı uyarısıyla birlikte, karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tedbirlerini alarak vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.MALATYA (İGFA)- Malatya’nın yüksek kesimlerinde ve kırsal bölgelerinde yağan kar yağışıyla birlikte çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya merkez başta olmak üzere Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün Malatya’nın ilçelerinde görülecek kar yağışı uyarısıyla 400 araç ve 850 personelle karla mücadele çalışmaları için hazırlıklarını tamamladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayından itibaren karla mücadele çalışmaları için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, “Her yıl olduğu gibi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın başkanlığında karla mücadele çalışmalarımızda toplantılarımızı yaptık. En kritik noktalar nerelerdir, eksikliklerimiz nelerdir, ne gibi hazırlıklar yaparız, sadece yol ve asfalt açısından değil herhangi bir arama kurtarmada itfaiyenin de müdahale etmesiyle alakalı başkanımızın başkanlığında koordinasyon toplantılarımızı yapmaktayız. Başkanımız bizlere görev alanı gözetmeden vatandaşımızın her noktada rahat bir şekilde hizmete ulaşabilmesi için görev alanı beklentisi içinde olmadan Malatya’nın 13 ilçesi 718 mahallesi ve binin üzerinde mezrada teyakkuz halinde olmamızı ve müdahale etmemizi ifade etti.

Vatandaşlarımızın rahatı için bu dönemdeki eylem planımız ilgili birimlerle paylaşıldı. Her yıl olduğu gibi karla mücadele hazırlıklarımızı geçtiğimiz Ekim ayından itibaren yapmaya başladık. Yol çalışmasında görevli olan araçlarımızın Ekim ayından itibaren bakım ve onarımlarını teçhizat takviyelerini yaparak, kışa hazır hale getirdik" dedi.